Parabenii, o componenta a produselor de ingrijire care duce la cancer.
Update: Aveti aici un link in care puteti vedea fiecare produs cat este de daunator.
Pornind de la comentariul lu’ Naty:
Vreau sa mai fac o mentiune si anume sa va uitati atent la ingrdientele folosite la fabricarea produselor si daca contin PARABENI sa LE EVITATI pt ca e cancerigen. Parabenii pot aparea folositi sub forma de Propylparaben, Metylparaben etc. Pe piata de vest nu se mai permite vanzarea produselor care au in continut acest ingredient, asa ca pana si renumitele produse gen Vichy, Avene daca sunt din stocurile vechi contin parabeni si se vand LA NOI. ( Acest ingredient se gaseste in gelurile de dus, sapunuri lichide, creme de corp, creme de plaja, fond de ten, pudre, rujuri etc.) Produsele PALMOLIVE nu au acest ingredient, si va spun asta pt ca am verificat – nu fac reclama .
[de aici]
Mi-a dat putin de gandit, as ca am cautat informatii pe net despre acesti Parabeni si uite ce am gasit:
Studiul efectuat la Universitatea din Reading (Marea Britanie) a constatat existenta acestor substante – denumite parabeni – in tesuturile tumorale extrase de la pacientele cu cancere de san. Se pare ca aceste substante ajung sa se acumuleze odata cu folosirea intensiva a deodorantelor, in combinatie cu epilarea in axila. De asemenea aplicarea in exces pe corp, cu precadere subrat si pe sani, a cremelor, gelurilor si lotiunilor care contin parabeni, pare sa predispuna la cancer!
Mai sus este doar o parte din articolul gasit, voi il puteti citi integral aici.
Sper ca v-am facut o zi mai buna ;)
o Doamne …toate duc la cancer :( nu mai mancam, nu ne mai spalam, nu ne mai dam cu nimic…ce sa facem? de respirat mai putem? :(( stii cum e …depinde si de destin , ce ti-e scris in frunte ti-e pus ;)
Eu prefer sa o numesc evolutie umana.
Fiecare epoca isi are boala ei, in trecut au fost altele, lepra, tuberculoza, generatia noastra are cancerul, obezitatea si sida:). O sa trecem si peste astea si o sa dam in altele.
Cam asa este. Parabenii sunt continuti de absolut toate produsele cosmetice pe care le folosim: deodorant, sampon, parfum, crema, pasta de dinti, sapun, gel de dus, mascara, ruj, lac de unghii etc etc etc. Lista este imensa. Alternativa sunt produsele certificare organic, de vreo 3-4 ori mai scumpe decat cele obisnuite, insa mai “safe” din punct de vedere al continutului de substante daunatoare.
Partea buna in toata aceasta poveste este ca desi piata produselor organice inca nu are o deschidere larga in Romania, din ce in ce mai multe companii de cosmetice cu renume lanseaza game speciale ce contin astfel de produse… ceea ce implicit face sa ajunga la consumator mai repede, fiind legitimate de un brand (reticenta este foarte mare atunci cand dai de un produs pe care nu il cunosti)si de un pret similar oricarui produs nou lansat.