- Cred că am parcat în cea scumpă parcare din România
- În minivacanță am pus dale, să-i fac “autostradă” lu’ fii-miu
Noua insectă din fauna Bucureștiului
Se numește Corythucha ciliata sau în termeni populari “tigrul platanului”.
E apărut recent în țara noastră, a început să fie observat prima dată în 2011 pe lângă Oradea.
Am aflat mai multe despre el în comentariile postului de pe facebook, unde întrebam ce-i cu ea, că pentru mine pare nouă.
Până acum eu nu l-am mai văzut, nu am mai fost atacat de el, acum însă, ceva s-a întâmplat, e plin de astfel de insecte. Mai multe în oraș, acasă nu am sau dacă am nu am băgat de seama, cu toate că acolo stau mult mai mult pe afară.
Acasă o puteți combate cu tot Confidor Energy sau Insecticid Nuprid AL 200 SC, după cum zic cei de la botanisti.ro
Bun, asta o putem face noi, acasă, în curte, dar în București cine ar trebui să rezolve problema asta? Primărița care doarme? Să avem speranțe?
In mod normal garda de mediu si DSV sun cei care ar trebui sa se ocupe cu speciile non indigene invazive. E clar ca la noi nu au dusmani naturali de s-au inmultit asa.
Pisca foarte repede si sunt mai agresive decat tantarii. Si piscatura trece greu. Pe al meu copil l-au piscat doua si au trecut in 4 zile bubitele.
@Andrei – pe mine mă pișcă, dar urmări n-am văzut, adică na, simt pișcătura, dar apoi trece instant, nu rămâne urmă. Asta la mine, la alții cu siguranță e diferit.
@Andrei – Daca nu arunci cu noroi in Firea ai scris degeaba. Nu te-ai prins!
Si eu am observat asemenea insecte cu care am facut cunoștință avea anul acesta..ciupeasc foarte tare dar Ciupitura trece instant, la secunda … Felicitări pentru articol
Pingback: Tigrul platanului și invazia bucureșteană - bunescu.ro, un blog de Ionut Bunescu
Am zis ca nu le-am dat eu atentie pana acum..dar chiar nu sunt singura care le-a o servat. Pe astea si mai sunt unele care topaie ca puricii doar ca sunt nitel mai mari si albe total…si alea sunt “brand new” ?!
Pingback: Bucureștiul este invadat de gâze. Gabriela Firea: e august, imediat vine toamna | piticu .ro blog