M-am îndrăgostit de trotineta electrică Ninebot by Segway KickScooter ES2
După cum v-am povestit, am testat acum ceva vreme trotineta electrică de la e-twow și cum n-am fost foarte impresionat, am zis să încerc și modelul Ninebot by Segway KickScooter ES2(3000 lei) Eh, modelul ăsta mi-a schimbat puțin percepția despre mersul cu trotineta. E altceva, chiar te poți deplasa prin oraș fără probleme și te simți și în siguranță. Cât de cât, că na, printre mașini nu poți să zici că ești în mare siguranță, dar… Ninebot ES2 chiar își dă impresia asta.
Cum nu-s expert în trotinete, ci doar un viitor potențial cumpărător, nu am să o lungesc foarte mult, am să vă spun pe puncte ce-am de spus.
- Prima dată m-a impresionat talpa, e mare, ai loc să stai cum vrei tu, nu ai ce să-i reproșezi. Am avut loc chiar să-l iau pe fii-miu o tură cu electrica și n-am avut problema locului.
- Roțile sunt late și te ajută mult pe drumurile denivelate. Poți chiar urca și coborî bordurile mai mici.
- Accelerația e progresivă, nu te smucește ca la e-twow, super mișto de controlat. Nu-ți scapă degetul în ea ca la e-twow. Practic o poți controla ușor și răspunde la comenzile tale.
- Frâna e foarte ok, nu ai deloc senzația că te aruncă în bot, dar își face treaba cum trebuie. Pare mult mai sigură.
- Merge lejer pe drumuri fără asfalt. Azi noapte ne-am plimbat și eu și Dana cu ea prin fața casei, unde nu avem cel mai bun drum. Merge, fără probleme.
- Merge chiar și pe iarbă, m-am dat prin gazon cu ea.
- Are 3 moduri/viteze. Primul mod este ceva lejer, econom din ce am înțeles, cu accelerații mult mai line și viteză de drum mai mică. Al 2-lea este ceva mai puternic, viteza mai mare, porniri mai rapide, iar cel de-al 3-lea este “sport”, acolo ai parte e puterea maximă și de accelerația cea mai mare. Accelerație, care repet, nu te smucește cum făcea e-twow-ul.
- Are un far foarte mișto, vezi liniștit să mergi noaptea cu ea.
- Are lumini pe spate, practic ești văzut destul de bine din spate. Are și niște lumini sub talpă ce-și schimbă culoarea… sunt mișto, dar alea nu m-au dat pe spate. Atrage priviri, atâta tot.
- Viteza maximă pe care am atins-o cu ea a fost de 27km/h.
- Urcă, dacă ai viteză, și pante destul de abrupte.
- O chestie cool este tempomatul. Practic dacă mergi câteva secunde (am impresia că 5) cu trotineta la o viteză constantă se setează automat pe viteza aia și nu mai trebuie să stai cu degetul pe accelerație. Foarte utilă chestie mi s-a părut. Mergeam cu fii-miu după mine, el cu trotineta lui și aveam o viteză constantă fără să stau cu accelerația apăsată.
- De încărcat se încarcă în cca 3 ore.
- Autonomia este dată de producător la 25km, dar despre asta nu știu ce să vă zic, că n-am testat-o la drum lung să văd cu adevărat cât duce.
- E super ușor să parcurgi repede distanțe scurte, am plecat din parc până la Mega și n-a durat mai mult de 4-5 minute. Nici nu simți distanța, e o plăcere.
- M-am simțit mult mai sigur cu ea pe stradă decât cu e-twow-ul.
M-am plimbat cu ea câteva ore, ieri, prin pacul din Bragadiru și prin zona lui, drumuri de teste și mi-a plăcut.
Am ajuns de dimineață la birou, Romană, am lăsat mașina și am dat o tură până la Universitate, apoi Victoriei și înapoi la Romană, (traseu aici – sper să funcționeze linkul) și am făcut 20 de minute.
Ce să vă zic, m-am îndrăgostit de ea. Mi-aș lua-o pe loc, dar… acum că am copil am devenit puțin mai responsabil (sper), nu mai fac achiziții din impuls.
Prețul nu-i mic, dar comparând cu prima trotinetă testată, eu zic că merită fiecare leu.
Mai jos aveți și câteva poze.
M-am tot gândit să scriu și eu despre ea, dar am tot amânat. Am făcut și niște teste de autonomie.
Eu mă gândesc să-mi iau și bateria externă la ea, dar nu știu dacă mai fac încă o achiziție anul acesta pentru ea (vorba ta, chibzuință).
PS: o găsești prin afară la prețuri cu ~ 800 lei mai mici, ai garanție acolo, iar dacă chiar se strică ceva și vrei să urgentezi reparația, Ninebot România ți-o repară contra cost (am întrebat). Cred că 800 de lei îți ajung pentru vreo două reparații, cam așa :D.
Cauta info despre fratele mai mare Xiaomi m365. Pretul in RO este tot 3000, dar este mai mare si mai solida m365. Nu prea ne intersectam, ca te lasam sa o testezi. Eu am luat-o din China, livrare acasa cu UPS 1600 de ron.
@Bogdan Anghelina – și, ce autonomie are? Cât despre luatul de afară, nu știu ce să zic… este totuși o idee, dar nu știu dacă aș lua sau nu. E de luat în calcul multe. Cred.
@Ciprian – vezi că ceva nu-i bine. “caută info despre Xiaomi m365 care… este mai mare și mai solidă ca m365”. Ceva nu-i ok. Mă, cu testele e complicat, că dintr-o tură nu mi-aș putea face o părere. Doar dacă mi-o lași de pe o zi pe alta :P
@criserb – băgași un “ca” aiurea :)
@Paparatzu – unde man, că nu dau de el :) Mulțam!
@Ciprian – Nu e fratele mai mare. ES2-ul e lansat mai tâziu, are suspensii față – spate, are certificare IP54 și poți pune baterie externă pe el direct de la producător.
E cool Mijia, dar îl văd așa, mai mult ca pe un test. Cam ca Android vs iOS (sunt fan Android), Mijia are posibilitate de resoftare și oamenii sunt destul de implicați în zona aceasta. ES2-ul e mai bine închegat, dă senzație de premium, iar pentru mine faptul că are bateria sus și că poți pune încă una externă, asta m-a făcut să cumpăr.
@Bogdan Anghelina – unde se gasesc ?
@Cristi – Ambele pot fi achizitionate din China cu pret mai bun Ninebot ES1 cu aproximativ 1400 lei iar Ninebot ES2 cu 1850 lei. Inclus transport si toate taxele.