Diferența între un gazon scarificat și dat cu îngrășământ și unul nescarificat și fără îngrăsământ
Sunt deja 2 ani de când mă ocup de gazon și dacă la început eram praf pulbere fină, acum am ceva experiență. Nu multă, dar nici praf nu mai sunt.
Pentru că am să scot o zonă de gazon (motivul aici) mi-am permis să fac un experiment. Ceea ce am să scot nu am scarificat și nu am dat cu îngrășământ, față de zona care rămâne, zonă căreia i-am aplicat tratamentele corespunzătoare.
Diferența, la două săptămâni de la scarificare o vedeți în pozele de mai jos.
Cred că acum e destul de clară treaba. Nu știu dacă pentru voi, dar pentru mine este cu siguranță.
În concluzie, dacă vreți gazon frumos scarificați-l primăvara și toamna și dați cu îngrășămintele de care are nevoie.
Mașina de scarificat pe care o am eu este asta, iar îngrășământul pe care-l aplic primăvara este Landscaper Pro ® New Grass iar vara dau cu Landscaper Pro Everris Stress Control. E indicat să dați cu ceva (Landscaper Pro Everris Pre-Winter) și pentru intrarea în iarnă , dar eu încă n-am dat. L-am scarificat toamna și aia a fost.
Îngrășământul îl împrăștiați cu așa ceva. Nu-l dați cu mâna că o să vă ardeți gazonul.
în rest apă, multă apă. Dimineață eu ud 10 minute seara tot 10 minute. Asta acum, la vară am să măresc timpii.
Ca să vă faceți o idee câtă apă folosesc vă spun că un aspersor “aruncă” 9l/minut x 8 aspersoare x 10 minute = 720l dimineața și tot atâta seara. Cu furtunul nu cred că se poate sau dacă se poate nu-mi imaginez în câte ore poți să stropești aceeași cantitate de apă. În concluzie, puneți-vă aspersoare. Toată investiția vă costă 1000-1500 lei la 8 aspersoare dacă le puneți voi, în jur de 3000 lei dacă chemați o firmă.
Știu prețurile astea pentru că la mine am chemat o firmă iar la vecinul, ce are o configurație identică cu a mea le-a făcut el și ăla e prețul. Diferență este că la el deja știam cum se face, că am văzut la mine, până să-mi pun eu nu am văzut niciunde. Dacă vreți și voi sfaturi mă puteți întreba.
Cam asta e cu gazonul, să crească mare și frumos. Mai e povestea cu buruienile, dar încă la aia nu i-am dat 100% de cap, așa că prefer să nu mă pronunț pentru moment.
P.S. Toate astea le-am învățat de la Anda și de la d-nul Novac, cărora am să le rămân pururea îndatorat.