De ce nu stim sa apreciem o critica?
Astazi am ramas putin uimit. Un om pe care il apreciam in online a reactionat foarte dur la o critica, sfat, corectura sau cum vreti voi sa-i spuneti.
Daniela da pe twitter chestia de mai jos:
Probabil cea mai buna dovada ca poti sa faci bani din blog si fara sa stii ca unele adjective n-au grade de comparatie. twitter.com/danielapetresc…
— Daniela Petrescu (@danielapetrescu) January 24, 2013
Chinezu, in loc sa remedieze gresala, raspunde:
@danielapetrescu Ehe, asa-i ca e nasol sa nu intelegi anumite lucruri si sa le vezi doar in limitele tale? :D Hai sa fiiii iubita =))
— Cristian China Birta (@chinezu) January 24, 2013
Eu stau si ma intreb, cum un om, bine vazut in online, reactioneaza asa.
Sunt eu prea nebun cand va spun ca eu apreciez aceste critici? Cand gresesc ceva si cineva ma corecteaza (iar Daniela are obiceiul sa o faca destul de des), apreciez maxim.
Apreciez pentru ca pot sa corectez repede si macar cei care ma citesc pe viitor o sa vada un text scris corect. Bun sau prost, asta e alta chestie, dar macar scris corect.
Se pare ca unii s-au ajuns in online-ul asta si nu mai stiu sa primeasca un sfat, o critica sau semnalarea unei probleme. Pacat, mare pacat.
Si ma intreb… de ce?
P.S. In caz ca vedeti greseli la mine pe blog, eu va rog sa mi le semnalati. Nu ma supar. Eu stiu ca omul cat traieste invata ;)
Din păcate, în timp oamenii își dau arama pe față.
Nu toți acceptă să fie criticați, nu pot să admită că pot face o greșeală.
Conteaza daca nu am auzit nici de unul, nici de altul?
Depinde cum sunt facute aceste critici. De preferat ar fi sa nu fie publice si mai bine discutate in privat. Apoi, o critica constructiva este oricand binevenita. Si daca s-au intamplat cele de mai sus, asta e:). Conteaza de starea fiecaruia:)
@Alina – nu conteaza, ideea era importanta, nu omul in sine.
Si eu zic ca depinde si de nuante. Adicatelea adevarul e la mijloc. E bine sa stii sa apreciezi criticile si sa te folosesti de ele, insa si daca ai ceva de criticat – constructiv, incercand sa-l ajuti pe om, o poti face o data fara sarcasm si a doua oara privat.
Daca tu faci toate astea, iar omul nu stie sa aprecieze, se cheama ca da, chiar e infantil.
Serb,
trebuie sa fii deschis la minte sa poti accepta ca ai gresit!
Daca tot vorbeai de semnalat greseli. Ai un typo in text :D
“Cand gresc ceva”
Errare humanum est :p
@criserb: Daniela, nu Daneila. :)
Nici molia nu emite prea multe pretentii cand i’o banala omida. N’ar trebui sa va mire situatia, e doar ceva absolut normal, pretabil strict celor care DOAR CRED ca si’au depasit conditia umana.
Luati blogosfera la puricat mai atent, o sa constatati in randul celor numiti A_LISTERI un mod de gandire tipic celor aflati la pubertate, Virginilor. NU o sa vedeti prea multa viziune, o sa vedeti o perspectiva extrem de ingusta asupra lucrurilor si mai mult decat orice… N’o sa vedeti nimic.
O sa vedeti voi :))
Hmmm, să înțleeg că dacă cineva ar avea tupeu să îi spună că “fiiii”-ul ăla dă dovadă că nu știe sigur cum se scrie corect, și-ar lua-o rău.
Eh, și oricum al’ de Salam și prietenii ne demonstrează că nu tre să fii prea alfabetizat ca să faci bani, deci…
Asta e exact ca exclusiv-ul la televiziuni. Toate dau exclusiv aceeasi stire, acelasi imagini.
Formularea “cel/cea mai complet(a)” este o greseala gramaticala foarte des intalnita in ultima vreme, tocmai pentru a accentua acel senzational.
„apreciez maxim” ar suna mai bine „apreciez la maximum” — părerea mea, ca cititor de almanahuri ce mă aflu.
@Jean Valjean – merci ;)
@fmro – merci ;)
a scris “fiiii iubita ” pentru ca nu stie cu cati de i se scrie? :))
ce sa-i ceri? o cheta pentru un tuns trebuie facuta
Pingback: De ce unora le place cacatul si nu laptele | somnulescu.com
Consider ca greseala este a celui care a aruncat cu noroi in Chinezu. Nu este o greseala de cancan si nu trebuie aratat cu degetul pentru simplul fapt ca omul in general, chiar si tu si eu si toti, este predispus la greseli.
Greu cu bunul simt!
@DanTalmaciu – nu este vorba de noroi. Problema era de ce este greu sa accepti atunci cand cineva iti atrage atentia ca ai gresit.
Pingback: Hai să învăţăm 2.0 împreună: cum reacţionezi când lumea te vorbeşte pe la spate? • Chinezu
dupa perceptia mea Daniela a cautat nod in papura pentru ca greseala nu e crancena sau rusinoasa, e mai mult ceva ce tine de subtilitatile limbii romane. Omul n`a scris “m-ai mergem la mall azi?” sau “mere s-au pere” la urma urmei.
Cristian China i`a dat replica, doar nu era sa se lase mai prejos, dar nu mi se pare ca a insultat`o sau ca “a reactionat foarte dur”. e exagerat sa zici ca a reactionat dur.
criserb
Nu este greu sa recunosti cand gresesti. Este foarte simplu si atunci cand esti atentionat acorzi multumiri celui care te-a atentionat. Insa aceste atentionari si discutii se tin in privat si nu se fac publice. Trebuie sa acordam un dram de respect celui care a gresit, cu toate ca a gresit si sa il ajutam mai mult sau mai putin sa repare greseala. Putem sa nu il ajutam deloc, sa il lasam sa se faca “de rusine” in continuare, daca este motiv, insa nu trebuie facuta publica o discutie privata. Este parerea mea si mi-o mentin pentru ca nimanui nu i-ar placea o asemenea situatie.
O zi buna!
Cata agitatie pt. o greseala gramaticala…Jeesh
chinezu e smeker mare
toți ăștia de se simt A-listeri sau băgați în seamă de prea multe agenții media sau cred că au cojones de bivol sau au vreun pact secret de susținere cu alți A-listeri tind să aibă o astfel de abordare pentru că pot și pentru că se simt intangibili.
Din acest motiv pe unii i-am exclus din lista “”de citit” și refuz să mai dau crezare oricărei acțiuni în care se implică. Cu timpul o să se prindă și restul cât de franzele sunt unii.
strict la subiect, consider că amândoi au greșit. Tipa putea să-i dea un mail să-i indice greșeala (da, cred că emailul e mai bun în astfel de cazuri), iar CCB putea să-i dea un răspuns mai sec.
Depinde cum faci critica asta… Unu mai nesimtit si misogin ii raspundea cu un: Mars la cratita… gramatical. Asta nu a fost critica ci atac la persoana in opinia mea.
accepta comentariile prietene… adevarul doare?