Cum adica sa lucreze oricine in politie?
18 Nov 2013 @ 22:06
Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect de lege privind aprobarea OUG 66/2013 pentru modificarea şi completarea Legii privind Statutul poliţistului, prin care rudele poliţiştilor decedaţi sau răniţi în misiune pot fi angajaţi în MAI.
[via]
Pe bune acum, voua vi se pare normal ca ruda unui politist sa lucreze in politie doar pentru ca este ruda cu un politist ranit in misiune?
Inteleg, se incearca ajutarea lor cumva, dar cum sa lucreze in politie unul care poate n-are doua clase, pentru ca na, si el poate sa fie ruda unui politist ranit?
Poate nu stie sa scrie, dar totusi are dreptul de a lucra in politie, pentru ca asa zice, mai nou, legea?
In ce tara traim fratilor?
Ti-a placut acest articol?
Ce te face sa crezi ca militienii au mai multe clase? Ah, da, au patru :))
Cristi, stiai ca oricine poate fi politist voluntar? Ti se da legitimatie si insigna.Poti participa in actiuni ale politie, misiuni etc.
@Pitikut – nu stiam, dar… superb…
Ca sa nu dau informatii gresite, nu chiar oricine, tot un politist alege pe cine sa faca politist voluntar.O sa-ti spun mai multe dupa ce voi fi mai bine infipt in treaba asta.
Din nou îți creezi întrebări existențiale acolo unde ele nu există. E ca în universități, unde angajații acestora și rudele lor nu plătesc taxă de înscriere la facultate/master/doctorat. Asta nu înseamnă musai că o să intre la facultate/master/doctorat sau că o să termine.
La fel și cu MAI. Văduva unui polițist care a rămas fără gât în misiune o să se poată angaja ceva în MAI. N-o s-o trimită nimeni cu cagulă pe cap să evacueze clanul Cîrpaci din spitalul de copii, ci o s-o pună secretară, arhivistă, recepționistă, centralistă sau ceva pe acolo. Sau fratele unui polițist rănit, cărător de lăzi. Sau etc.
Poate nu mai trece prin examenul scris si probele fizice, dar tot trebuie sa aiba bacul luat, cazierul gol etc.
Valentin Bosioc: daca am vrut sa intru in politie inseamna ca am 4 clase?
@ovi sirb – si daca nu stie sa scrie?
Dacă nu știe să scrie nu e angajat/ă pe post la care se scrie. Cărător de lăzi, motostivuitorist la dovezi, portar.
Plus că nu înseamnă că E OBLIGATORIU să se angajeze în MAI. Înseamnă doar că, în cazul unei tragedii în familia unui angajat MAI, statul ajută rudele victimei. Ceea ce e foarte OK.
@ovi sirb – am spus si eu ca initiativa este ok, dar nu asa. Politia inseama (pentru mine) “siguranta si incredere”, eu asta astept de la orice angajat MAI.
“Politia inseama (pentru mine) “siguranta si incredere””
Cred că am găsit unde greşeşti.
@ovi sirb – sunt prea naiv, nu? :)
Din cate vad eu, nu ca politist pot fi angajate rudele… Există și femeie de serviciu in politie, sunt și alte functii. Nu de asta m-as lega in mod special, DAR
Eu nu i-as fi inclus si pe cei raniti – acestia banuiesc ca ori pot lucra in continuare, ori se vor putea pensiona si vor primi personal ajutor. Si asta cu rudele e vaga…. Inteleg situatia pentru sot/sotie ramas vaduv/a in urma unei misiuni (daca e un asemenea caz pe an) – dar includerea unui termen ca rudele si aceluia de ranit, cand ranit poate inseamna un deget rupt sau mai stiu eu ce nu e OK si rudă poate insemna rudă de gradul IV…
In plus, nu inteleg de ce nu li se incheie asigurari prin care sa primeasca despagubiri serioase in caz ca se intampla ceva grav.
@Pitikut, @criserb
http://www.politiaromana.ro/ordine_publica/voluntariat.htm
DA, mi se pare normal, dar in anumite condiții:
Nu se angajează toate neamurile (dacă e rom, sa intre toată șatra?)
Sa se angajeze doar rudele de gradu 1 care erau in întreținere, adică copil major si soție.
Angajările sa se facă în funcție de pregătirea lor. Femeie de servici, portar etc, dacă nu au prea multe clase. Totuși trebuie sprijinite aceste persoane, pentru ca acel “erou”, s-a sacrificat si pentru noi.
Cred ca incompetenta comisiilor parlamentare incepe sa-si arate coltii in viata poporului care a avut incredere in “alesii sai “?????