Cui ii mai pasa de culoarea semaforului?
19 May 2011 @ 01:12
Deci mie nu-mi vine sa cred cata lume ignora pur si simplu culoarea semaforului. Parca pentru ei nu exista sau daca exista sigur ii doare in cur de culoarea lui. In mai putin de 1 minut, doua semafoare diferite, doi care trec pe rosu si inca doi grabiti.
Am tot auzit ca ar fi camere de supraveghere instalate prin intersectiile din Bucuresti, prin locurile mai aglomerate. Asa, si? Care este scopul acestor camere? A fost luat vreun permis in urma unor imagini sueprinse pe camerele alea?
De ce e oare asa de greu sa respecti o lege? Iti scade valoarea?
Ti-a placut acest articol?
de asta se circula prost in bucuresti man, daca ar merge toti regulamentar nu ar mai fi probleme…din pct meu de vedere de asta aveti voi haosu care il aveti pe strazi :D , dar din pacate asa suntem noi romanii :D
Si eu vad zilnic minim 2 soferi care trec pe rosu – majoritatea taximetristi.
In seara asta l-am injurat pe unu’ pe Magheru care venea din spatele meu in forta cu peste 100 kmph si imi dadea flashuri in disperare, desi aveam masini pe banda din dreapta. Probabil dorea sa ma bag pe contrasens ca sa treaca el ca deh, era grabit..
Hai mai Cristi, parca nu stii ca legile sunt pentru fraieri…
Asta m-a socat si pe mine in Romania, am vazut foarte multe cazuri in care soferii trec pe rosu cu intentie. Ei bine, am trecut si eu pe rosu, insa fara intentie, la o trecere pentru pietoni intr-o zona in care nu prea trece niciun pieton, vreodata. Dar nu asta a fost motivul pentru care am trecut pe rosu, pentru ca nu imi sta in caracter sa fac treburi din astea. Galben da, rosu nu. Insa, acel semafor la prima observatie l-am vazut galben, ok, am zs ca probabil e un semafor si se schimba in rosu, asa ca incetinesc, eram departe. Trec 5 secunde, semaforul este tot galben – logic am gandit ca e defapt un semafor doar de atentionare, asa ca accelerez si, la 2 metri de semafor se schimba in rosu… Semaforul ala a stat 7-8 secunde pe culoarea galben. WTF.
Cred ca nerespectarea regulilor de circulatie provine din astfel de frustrari acumulate pentru multi dintre soferi, pentru ca regulile se aplica prost – nu preventiv, ci doar punitiv. La fel procedeaza si alta institutie – DNA, vaneaza coruptia in loc sa previna asemenea lucruri in prima instanta. Romania este un stat nu politienesc, ci unul pervers. Cetateanul este supus la perversiuni birocratico-administrative si automat statul isi submineaza autoritatea, soferii nu mai respecta regulile, un efect marunt, dar care isi gaseste explicatia in aceste perversiuni ale statului: taxe de poluare ilegale (remediate in timp, dar totusi), cozi pentru plata impozitului pe drepturi de autor, etc, etc. Intradevar, se zice ca razbunarea e arma omului prost, si cine se razbuna pe sistem din astfel de pricini, se eticheteaza ca atare. OK, asa o fi, dar prosti sunt multi si razbunarea lor ii afecteaza si pe cei mai putin prosti. Este o perversiune perpetua.
Asta am observat și eu de ceva vreme. Nu este vorba neapărat de respectarea legii ci de viața în sine… Să li se fi luat românilor de viață? :)) Altfel nu-mi pot explica această ignoranță.