Ce am mai făcut pe la casă
Acest post a fost refăcut din cache, după o problemă la blog, îmi pare rău pentru dispariția comentariilor, nu am cum să le recuperez.
De la început vă spun că pozele pe care le vedeți mai jos nu sunt cele mai noi, sunt poze făcute de-a lungul timpului, din timpul fiecărei faze.
După cum puteți vedea fii-miu a cam fost și el martor la fiecare etapă, l-am dus și pe el pe acolo să-și dea cu părerea :)
Bun, ce am mai făcut în acest timp?
Am început instalațiile electrice, termice și sanitare și le-am cam dus la bun sfârșit.
Instalația electrică este aproape gata, în acest moment sunt puse și prizele și întrerupătoarele. Firele pe care le-am dus sunt fire speciale pentru construcțiile de lemn, ignifuge, la fel ca și copexul.
Tabloul de siguranțe, este aproape gata la ora la care scriu acest post.
Pe partea de termice sunt trase țevile pentru calorifere, repartitoarele sunt instalate. Sunt două, unul sus și unul jos, câte unul pentru fiecare nivel. Jos am să pun încălzire în pardoseală și țevile alea am să le duc mai încolo, în momentul în care toți pereții au rigipsul pus. Pentru moment, jos, este gata (cu rigips) livingul și bucătăria. Acum se lucrează la hol și casa scării.
Sus, camerele au rigipsul pus, mai sunt de făcut băile și casa scării.
Până acum am avut parte numai de oameni ok, cărora vreau să le mulțumesc.
Instalatorii sunt de la sieco.ro iar instalația electrică este făcută de tata socru împreună cu al său frate care se pricepe la d’astea.
Rigipsul este pus de Teo, un tip extraordinar de muncitor.
Dacă am avut până acum probleme cu ceva a fost tabla de pe casă, de cei de la tablă nu am fost deloc mulțumit. S-au mișcat foarte greu și au făcut multe tâmpenii. Bine totuși că până la urmă totul s-a terminat și am scăpat de problema asta.
Pentru cei care nu știu povestea de la început, casa este achiziționată de la EcoKit, și este modeleul acesta, cu unele modificări. În caz că vă tentează o casă de lemn, îi recomand din toată inima. Rar mai vezi oameni așa meticuloși ca ei.
Sper să ajung zilele astea să fac mai multe poze, să fie mai de actualitate.
Între timp am mai lucrat la beci, am făcut scara, i-am făcut capacul și niște rafturi. Tata are un mare merit pe partea asta, îi mulțumesc și lui.
Când crezi că te muți acolo?:D
@Adi – sper că în două luni.
Salut. Sunt nou pe blogul tau si am vreo doua intrebari pana acum.
1. Am vazut ca la interior, nu ai mai pus placa OSB peste vata si folie. Asa e kit-ul achizitionat sau nici un kit nu contine asta? Ma gandesc ca nu e nevoie. Si noi am facut o casa din lemn dar am pus si la interior OSB si apoi nu a mai fost nevoie sa punem profile metalice pentru rigips, punand direct peste OSB (instalatiile s-au facut prin pod si apoi s-au adus cablurile catre prize prin pereti, in spatele OSB-ului).
2. Care ar fi rolul acelei folii albastre puse intre rigips si sapa/izolatie sub sapa?
Multumesc.
@Alex – Salutare,
1. Din ce am înțeles eu, rolul plăcilor de OSB este să rigidizeze structura. Am pus pe exterior și am considerat că pe interior nu mai am nevoie de așa ceva de vreme ce am făcut structură pentru pereții de rigips. În plus, în acest fel, am un spațiu de aer între acea folie, albă, care este o folie anticondens, și rigips. Acel “perete de aer” are și el un rol izolator.
2. Între șapă și pereți am pus un fel de burete albastru care are rol de a creea un spațiu pentru șapă, atunci când ea lucrează (se contractă sau se dilată) în funcție de anotimp.