Sari la conținut

Ce-am gasit eu astazi in casa?

cuib-de-viespi1Ne-am apucat astazi sa izolam balconul pe exterior. Chestie d’aia cu pus polistiren si ce mai tre’ pe acolo ca sa ne fie mai cald la iarna. N-am apucat sa terminam si pentru ca maine continuam, am lasat in casa ceea ce-am luat de pe afara. Ma refer aici la placile de gresie (sau faianta) ce foloseau pe post de pervaz.

Le-am bagat in casa pe la 15 cred, atunci cand ne-am apucat de lucrare.

Pe la 23:00 in timp ce beam un pahar de vin fiert in cinstea nasei, care a implinit azi frumoasa varsta de 25 de ani, Dana vede prin casa o "zburatoare". Cum ei nu-i plac de nici o culoare insectele, a sarit ca arsa si m-a pus sa o omor. M-am conformat ca un sot bun ce sunt, si cand m-am apropiat de inaripata am vazut ca nu era o simpla zburatoare, era tocmai o viespe.

Stiam ca avem un cuib de viespi undeva in lateralul balconului, intr-o zona in care nu aveam acces, si ne-am gandit ca o fi intrat pe parcursul zilei cand geamurile au fost deschise.

Mai trece o vreme si mai vedem o zburatoare. La fel. Era tot o viespe.

Am inceput sa ne facem griji si ne-am apucat sa cautam prin chestiile ce le aveam bagate in casa temporar. Stiam ca sunt niste placi de gresie/faianta si niste bucati de rigips.

Sub una dintre ele iata ce am gasit:

cuib-de-viespi

Un cuib de viespi.

Pana la 23 cand au inceput sa zboare prin casa cred ca au hibernat. Pe frigul asta s-au culcat si ele. Ideea e ca, probabil, caldura din casa le-a readus la viata :)

Daca nu-l gaseam acum, probabil ca dimineata aveam casa plina de viespi si distractia ar fi fost pe masura, dar asa… am scapat.

Ma gandesc ca nu sunt prea prietenoase, nu? :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. sorin 6 Nov 2011 @ 01:38

    Inteapa si ele precum albinele:D…Daca esti alergic, te faci ca un balon:)…Bine ca ai scapat de ele…Sa aveti un somn linistit!:)

    Raspunde
  2. mOntecOre 6 Nov 2011 @ 02:13

    intepatura uneia singura e ok, poti supravietui dar cu un cuib cred ca v-ati fi reconstruit fata:))) ce s-a intamplat cu ele mai departe?

    Raspunde
  3. criserb 6 Nov 2011 @ 02:48

    Deocamdata le-am scos pe balconul de pe casa scarii, maine o sa vad ce fac. Poate le bag intr-o sedinta foto, daca mai hiberneaza. Daca nu… nush. Probabil ca le duc cu cuib cu tot la gunoi. Sau ar trebui sa le dau foc? Din cate am auzit eu viespile nu au un rol foarte bun in natura. Sau ma insel?

    Raspunde
  4. mircea 6 Nov 2011 @ 09:59

    daca nu iti ajungea vespiutza de Dana, vezi te-ai pricopsit cu un cuib :P

    Raspunde
  5. Din Oraşul Acesta 6 Nov 2011 @ 11:47

    Aţi avut mare noroc. Cu un cuib de viespi a avut de-a face o vecină, acum ani buni de zile, şi s-a terminat cu o internare de 2 zile când a încercat să-l distrugă, era un cuib format tot pe una din laturile balconului. Sunt extrem de agresive în orice condiţii.

    Raspunde
  6. Sebi 6 Nov 2011 @ 12:32

    Foarte prietenoase :)) Cred ca nici la spital nu mai ajungeai daca li se puneau pata pe tine si te intepau :))

    Raspunde
  7. Iulia 6 Nov 2011 @ 13:18

    Eu mi-aduc aminte de ceva cu afumat, cum ai zis tu, sau oparit cu apa fiarta.
    Bine ca le-ati gasit la timp.

    Raspunde
  8. Pan 6 Nov 2011 @ 16:32

    Poti sa recomanzi meseriasul?

    Raspunde
  9. criserb 6 Nov 2011 @ 19:48

    @Pan – cu mana pe inima. Pana cum l-am mai recomandat catorva prieteni si nici unul nu s-a plans. Ba chiar au fost foarte fericiti ;) Vezi aici cam cum m-a ajutat pe mine acest meserias si apoi sa-mi zici tu daca il pot recomanda sau nu :P

    @Iulia – si eu imi aduc aminte ca era o chestie cu fumul, dar nu stiu exact ce :-?

    Raspunde
  10. alin 6 Nov 2011 @ 20:06

    Tre sa le dai foc. Nu e de joaca cu ele. Vezi sa nu le lasi langa o sursa de caldura ca ati incurcat-o. Nici macar pe casa scarii.

    Raspunde
  11. AndreaS 7 Nov 2011 @ 13:35

    O Cristi…ai un avantaj ca traiesti in Ro. Noi avem( sau am avut? ) un cuib in podul casei-undeva unde se imbina acoperisul cu casa-nu stim exact- in interior. Cert este ca vedeam ca zboara sub acoperis si vara mai gaseam viespii moarte in camerele de sus. Asadar am inceput sa ne interesam ce si cum. Ei daca sunt specii protejate de lege aici nu le poti face nimic. Cel mult sa faci o cerere la primarie- si apoi incepe “constatarea” si daca ai norocul sa fie protejate de lege…vine o firma care se ocupa sa le “mute” …eu am constat insa singura ca nu le vreau acolo si ne-am ocupat de problema.Se zice ca nu isi fac cuibul de doua ori in acelasi loc ;) eu sincer nu am vrut sa verific asta…mai exista posibilitatea sa astept pana in noiembrie si sa le scot de acolo.

    Raspunde
  12. Anunturi 7 Nov 2011 @ 13:59

    Fumul le calmeaza si nu mai sunt asa de agresive. Este folosit tot timpul de cei care lucreaza mult cu ele.

    Raspunde
  13. Crox 7 Nov 2011 @ 16:12

    Trebuie sa te muti, nu exista alta solutie.
    Preventiv, trebuie desenate pe toti peretii casei forme geometrice diferite de hexagon pentru a le deruta. Si pe balcon.

    Raspunde
  14. criserb 7 Nov 2011 @ 17:22

    @Crox – Buna idee, asa am sa fac =))

    Raspunde
  15. mircea 7 Nov 2011 @ 22:51

    se muta criserb —— tare o sa am de lucru:D ( am pana peste cap, vreaaaaaaaaauuuuuuuuu pauzaaaaaaaaaaaa, vreau concediuuuuuuuuu, vreauuuuuuuuu sa doooooooooooooooorm )

    Raspunde
  16. mircea 7 Nov 2011 @ 22:56

    @AndreaS – cred ca nici in germania viespiile nu sunt protejate, nu prea sunt folositoare, papa ceva larve de muste si cam atat, nici macar nu polenizeaza :( . da s-ar putea sa si fie, ca au ramas tare putine, chiar daca nu au prea multi dusmani (vreo doua pasari, o insecta care isi depune ouale in corpul lor si criserb (cu specia lui cu tot) :D :D :D

    Raspunde
  17. BogDan 7 Nov 2011 @ 23:14

    VIESPIILE trebuie protejate, mai ales cele din Germania. Scuze, Germania trebuie protejată. De români. Mai ales de români.

    Raspunde
  18. mircea 8 Nov 2011 @ 01:42

    bine @BogDan mergi la nani si dormiiiiiiiiiiiiii…….. oricum nu ai facut alceva pana acum, doar robot. daca ai da si motive ar trebuii sa dormi mai putin, dar na 8 ore munca la germania, tie iti trebuie 16 ore somn. nu mai scrie in somn. lasa pe alti care muncesc aproape degeaba (fata de tine, si care dorm 4 ore din 24) . ok . fugi la nani si lasa-neeeeeeee
    P.S. sa-ti fie rusine ca stii sa scrii in romana, nu stiu cine te-a traumatizat in halul asta, dar nu conteaza

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)