Când bei o Timișoreana, prin țări străine, te simți mai aproape de casă
Stăteam în seara asta pe terasă, de fapt stau, că încă sunt tot pe terasă și vorbeam cu un amic din Spania, în timp ce beam și eu o bere, berea mea preferată, despre asta v-am mai povestit.
Din vorbă în vorbă am înțeles că amândoi bem aceeași bere, și uite așa ne-am tot întins la vorbă.
Îmi povestea cât este el de încântat că găsește această bere prin magazine și despre faptul că de când a început să o găsească numai pe asta o bea. Ba mai mult, a reușit să-i facă și pe spaniolii din grupul lui să bea Timișoreana cu plăcere. Și atunci cum, cum să nu fii mândru că ești Român.
Cum să nu te bucuri că există o astfel de bere care se poate bea și peste hotare, care concurează cu un real succes cu branduri de beri din întreaga lume.
Păi concurează pentru că este o bere bună, iar pentru comunitățile de români plecați din țară este în primul rând un fel prin care ei se simt aproape de casă. Este ceva ce le amintește de prieteni și într-un fel îi ține apropiați.
Când ești plecat, te bucuri când vezi unul de-al tău și dacă ești plecat în concediu. Bine, nu în Bulgaria, unde vezi prea mulți, dar cu cât te îndepărtezi mai mult de România, să vezi unul care vorbește aceeași limbă cu tine, este întotdeauna apreciat.
Nu am fost eu în alte părți mutat, doar în câte un concediu, dar când mai vedeam unul de-al meu aveam așa un sentiment, nici nu știu cum să-l numesc, dar mai special.
Când am găsit pe acolo un produs pe care îl cunoșteam… ei bine, era ceva special, pentru că le găsești destul de rar.
Să găsești la mii de km o bere pe care tu o bei acasă, este de neprețuit, vorba reclamei la MasterCard :)
Berea aia te face să uiți pentru anumite momente distanța mare ce te desparte de cei apropiați, și pentru asta un mare plus pentru Timișoreana.
Cât despre faptul că ei au făcut asta pentru a se apropia de românii plecați, nota 10.
Și românii plecați apreciază asta. Mi-a zis-o prietenul meu de zeci de ori, cu mândrie cumva, că și el, acolo unde este, poate să bea aceeași bere cu mine.
Este un mare lucru și pentru asta jos pălăria pentru Timișoreana.
Hai că v-am lăsat acum, mă întorc la chatul cu prietenul și… noroc, seară faină să aveți ;)
Dar totuși, o întrebare pentru cei plecați din țară, cum vă simțiți când puteți bea berea voastră, de acasă, acolo la mii de km depărtare?
Cum e si ironia asta, noi cei din tara (majoritatea) cautam sa bem bere straina, cu un nume in spate, iar cei de afara vor romaneasca.
@Adriana – probabil pentru că cei plecați de mult timp, au avut timp să le încerce pe toate ;)
“Dar totuși, o întrebare pentru cei plecați din țară, cum vă simțiți când puteți bea berea voastră, de acasă, acolo la mii de km depărtare?”. Sarac. Ma simt sarac. Nu exista comparatie, berea romaneasca e slaba. Punct. Poate un pic de speranta cu Zaganu si cu Ground Zero, dar cam atat.
@Cristian – Da, dar ai uitat de Silva… hm, prea buna … zic eu…
Ieri am golit rafturile de bere romaneasca intr-un magazin polonez. Timisoreana si Zimbrul. Intotdeauna am apreciat maj mult Silva, Ursus, Ciuc si mai putin Timisoreana. Nu s-au schimbat multe nici aseara la cuvenita degustare de produse romanesti, dar am avut o revelatie: Zimbrul! Este o bere care se serveste obligatoriu la pahar, pentru ca altfel nu ii poti aprecia finetea parfumului intens, in contrast cu gustul sublim, gust caruia nu am reusit sa ii gasesc cusur, desi cautarea nu s-a oprit la prima sticla. Berile romanesti sunt bune, unele chiar foarte bune. Multe tari se pot mandri cu o selectie generoasa de beri indigene, si Romania se numara printre acestea. E trist in Romania cand esti nevoit sa mergi din bar in bar in cautarea unei beri autohtone pe care poate ai sansa sa o gasesti la a treia incercare, poate nu.
Da, e foarte misto sa gasesti bere romaneasca peste hotare…dar cand berea aia costa de 3 ori mai mult decat o bere premium din tara respectiva iti cam trece pofta. Asta se intampla im magazinele romanesti din italia. Salutari!