Cana cu filtrare apa de la Electrolux
Va povesteam acum cateva zile ca intentionez sa-mi iau o cana cu filtru de apa. In cele din urma am ales Electrolux EWFLJ1 sau mai bine zis Electrolux m-a ales pe mine.
Pentru moment nu pot sa va spun foarte multe despre cana, am folosit-o prima data acum vreo ora si pot sa afirm ca apa de la robinet a devenit baubila (daca pot sa zic asa), este chiar buna.
Nu mai are nici mirosul nici gustul ciudat cu care ne este servita de Radet (ca sa ne intelegem, vorbesc de Bucuresti).
Am baut si din canile Britta, am baut acum si din cea Electrolux si eu nu vad nicio diferenta, ba chiar asta de la Electrolux este mai misto, daca ma uit strict la designul canii.
Mi-a venit cu 3 filtre, deci 3 luni o pot folosi fara probleme.
Dupa o perioada de folosire am sa revin asupra subiectului, sa va povestesc mai multe, dar prima data trebuie sa-mi fac o parere.
Mai sunt posesori de asa ceva pe aici, poate mai facem schimb de informatii, poate imi spuneti de unde cumpar viitoarele filtre, d’astea.
Eu am Brita de cativa ani. E OK si beau doar apa de la Radet.
@razvanbb – da, Razvan, Brita le stiu, ei sunt mai vechi producatori de asa ceva iar Electrolux a colaborat mult cu ei pana au inceput sa le faca singuri (filtrele). Trebuie sa le dam o sansa si astora noi, nu? :)
Chiar o sa îmi cumpar si eu o cana de genul asta , dacă tot le laudati .
De fapt apa e de la APA NOVA; RADET (Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice) se ocupa cu termoficarea, adica cu incalzirea orasului. Daca bei apa de la Radet inseamna ca bei apa din calorifere…:)
Revenind la subiect: m-am uitat pe prospect pe net – cartusul filtrant realizeaza o dedurizare partiala, retine metale grele,elimina clorul etc. Dar nu elimina bacteriile, se spune in prospect doar ca nu permite inmultirea acestora in fltru…Probabil se presupune ca de ele s-a ocupat clorul introdus la statia de tratare a APA NOVA. Pentru reteaua de apa a Bucurestiului probabil e OK de folosit aceasta cana, dar pentru apa din alte surse (puturi etc) ramane problema bacteriilor
@cosmin – ai dreptate cu Radet-ul/Apa Nova. Cat despre bacterii, se presupune totusi ca traim intr-un oras in care apa este potabila. Eu incerc acest mod de a bea apa pentru ca m-am saturat sa car baxuri de apa. Si mai mult, nu ma deranjeaza asa mult caratul ci faptul ca ma trezesc din cand in cand, fara apa. Si atunci… chiar e naspa apa de la robinet :(
din pacate in apa de la apa nova nu ai mineralele pe care te-ai saturat sa le cari ;)
@octavian – adevarat, dar eu nu am baut niciodata apa imbuteliata pentru minerale. Am baut-o pentru ca aia de la robinet nu-mi place. Cat eram la Petrosani am baut numai apa de la robinet, de cand ma stiu. Aia era chiar buna, ca deh, imi curgea direct in munte in casa.
Cumparati Electrolux ! sprijiniti economia Suediei ! de cand m-am mutat din Bucuresti (1 an) nu mai am probleme cu stomacul – problemele erau de la apa…
sunt curioasa, cat costa un filtru?
@Oana – sincer inca nu stiu. N-am studiat problema. La o prima cautare pe google, scurta, e adevarat, n-am gasit :)
http://www.emag.ro/pachet-3-filtre-electrolux-pure-advantage-pae3p/pd/EM72KBBBM/
@Shadow – multumesc!
Consider ca este esential pentru sanatatea noastra sa bem macar apa de buna calitate. Unii se simt protejati daca beau apa imbuteliata si daca folosesc apa de la robinet doar la gatit, insa eu nu. Fierberea apei este o solutie pentru a scapa de virusi si bacterii insa sa nu uitam ca noi avem in apa de la robinet, clor si metale grele care prin fierbere devin si mai periculoase pentru organism. Fierberea apei dezinfectate cu clor emana un gaz care de altfel este cancerigen.
Canile de genul acesta nu elimina si bacteriile. Apa plata din comert nu este apa microbiologic pura ci este apa care nu contine metale grele si clor. Apa pura se gaseste si ea in magazine insa este mult mai scumpa si termenul ei de valabilitate este unul scurt. Eu am un filtru care contine atat filtru de carbon cat si lampa UV. Am testat apa la centru si am primit o certificare scrisa ca apa este microbiologic pura in comparatie cu apa de la robinet care contine tot felul de minunatii. Filtrul este destul de scump si se schimba o data pe an insa pentru sanatatea mea, consider ca pot face un sacrificiu odata pe an sa inlocuiesc cartusul.
* o data :D
@Dinittza – eu nu sunt chiar asa de fricos. Am baut apa din rauri si lacuri si n-am avut nimic. In copilarie am baut numai apa de la robinet si n-am avut nimic. Banuiesc ca si tu. Si acum sa trec in extrema cealalta sa beau numai apa pura? Mi se pare putin cam deplasat. Din punctul meu de vedere.
Ceea ce spui tu acolo este ok daca vrei asa ceva, dar eu inca nu vreau. De unde isi mai face si organismul anticorpi daca nu-l mai punem si pe el putin sa lupte?
In plus, hai sa nu comparam filterele alea cu o cana de 100 de lei, diferenta este enorma :)
Atunci ce rost are sa mai cumpar? Beau direct de la robinet.
Cand eram mica am baut apa de la robinet ca si ai mei parinti insa nu pot spune ca nu am patimit. Nu sunt paranoia and vine de apa insa sunt genul de om care este prea sarac sa cumpere lucruri care nu sunt bune sau care nu isi fac treaba in totalitate. Pietrele la rinichi, indigestia sau eu stiu ce alte boli te costa mai multa sanatate decat se poate echivala in bani. De ce sa astept sa ma imbolnavesc cand pot din start sa cumpar ceva de calitate. Aici nu ma refer doar la filtre de apa. In general ne-a cam obisnuit sa spunem ca la cate ‘e-uri’ au produsele nu se face primavara daca incerci sa cumperi un produs cu mai putine chimicale dar care este mai scump. Sunt de parere ca poti schimba ceva daca esti mai atent la ceea ce consumi si la final daca tragi linie, cumparand lucruri bune iesi mai castigat si cu mai multi bani in buzunar.
@Dinittza – nu pot sa te contrazic pentru ca ai dreptate, in general. Doar ca eu in cazul de fata mi-am luat o cana pentru ca imi place cum miroase apa de la robinet si nici gustul nu-mi place. Cana respectiva schimba ceea ce mie nu-mi place :)
De unde ai tu informatia ca apa de la robinet produce pietre la rinichi? Chiar sunt curios sa citesc si eu un astfel de studiu. Merci.
Una dintre problemele legate de apa potabila si care care ne poate afecta organismul este duritatea. Apa dura este caracterizata de o concentratie ridicata de minerale.
Litiaza renala – pietrele la rinichi – este una dintre problemele de sanatate despre care, in general, se crede ca este provocata de apa dura.
Aceasta boala este caracterizata prin prezenta calculilor (pietrelor) la nivelul rinichilor sau a intregului aparat urinar. Calculii renali sunt formati in principal din acid uric si fosfat de calciu. Rinichii filtreaza produsele reziduale din sange si le elimina impreuna cu urina. Atunci cand aceste produse reziduale nu se dizolva complet in urina se produc pietrele.
In link-ul alaturat ai cateva cuvinte despre apa pe care o consumam: http://ligiapop.com/2012/03/12/apa-un-element-mai-important-decat-mancarea/
Nu cred ca vei gasi studii care sa demonstreze ca apa produce pietre insa dupa ce citesti cam cum se formeaza pietrele ajungi la concluzia mea, ca este de la apa. :d
Cred ca daca astfel de studii ar fi facute publice s-ar isca un scandal imens si ca acest lucru sa nu se intample, se musamalizeaza totul. Nu cred ca exista nici interes si nici bani pentru a schimba filtrele de la sistemul nostru de apa potabila.
Pingback: Uite o chestie utila la casa omului
Pingback: #APArtin generatiei responsabile - criserb.com
Pingback: Cana de filtrare apa « Ghiocel07
Eu folosesc un model de la Laica. http://www.cmall.ro/cana-filtranta-de-apa-laica-stream.html La ce apa potabila avem, recomand o cana de genul
Dar oare cei care consuma apa imbuteliata in sticle de plastic, chiar cred ca e mai sanatoasa decat cea din canile cu filtru sau chiar cea de la robinet?? Nu va inchipuiti cum sufera apa tinuta in plastic.. si sa nu mai vorbim de faptul ca, in majoritatea cazurilor, acestea stau cu zilele in soare