Black and white
8 Nov 2009 @ 15:38
Am inlocuit poza 2, am mai prelucrat-o putin iar cea despre care se vorbea ca e arsa am lasat-o aici, ca sa stiti despre ce e vorba.
Am incercat sa fac pe fotograful, am pus doua lumini si modelul meu preferat…
Loading ...
Orice sfaturi sunt bine venite :) incerc si eu sa invat, multumesc.
Ti-a placut acest articol?
Urmatoarele chestii care am sa ti le spun vreau sa le iei ca pe o critica constructiva si fara suparere :)
1. Ai grja cu puterea luminii pentru ca in poza 2 ai “ars” pielea ceea ce duce si la evidentierea pungilor de sub ochi, chestie inestetica si nu tocmai favorabilap pentru model.
2. Incearca intotdeauna sa nu fi atent decat la tehnica ci si la unghiurile, pozitiile si lumina ce poate favoriza modelul pentru ca in poza 3 si 4 zici ca are gusa din cauza ca a tras capul in spate desi in realitate nu are, mi se intampla si mie chestia asta.
3. Am terminat cu toata critica si tin sa te felicit pentru poza numarul 1 in special si pentru evidentierea frumusetii modelului in poza numarul 4.
Tot asa in continuare si “lumina buna”. Salutari.
Si mie mi se pare ca ai cam “ars-o” in poza 2. felicitari! sunt misto pozele si le-am si bagat in unul din grupurile mele :)
@Alex – merci mult de sfaturi, am sa tin cont. Cat despre poza 2 cred ca am ars-o la editate, pentru ca nu prea pastra nota celorlalte poze ca sa zic asa. Am refacut-o acum dar ceva nu imi place. Probabil din cauza luminilor cu care inca nu prea sunt obinuit si nu stiu sa le asez.
Am sa mai studiez si am sa mai incerc. Asa e la inceputuri mai greseste omul. Trebuie sa fiu atent la prea multe lucruri care pana acum nici nu le luam in seama :)
Merci inca o data de sfaturi.
@Radu – Despre ce grupuri vorbesti? :)
sa inteleg ca ai gasit trepied/e ? :P
Nope :)
Inca nu am gasit ceva potrivit. Pozele au fost facute cu doua reflectoare din astea, de gradina sa le zicem :P unul pus “pe model” si al doilea in spate, pe background (peretele in cazul de fata)
Am sa mai caut si trepiede sau ceva pe care sa pun lumina sau poate imi iau o lumina din aia profi, cu umbrela :) (nu stiu cum se numeste dar iti imaginezi tu ce zic)
Pozele sunt foarte faine, nu toti sunt specialisti in lumini si umbre.
Da-i inainte …
Daca-ti iei alt trepied cel cumparat de noi il vreu inapoi ! Inteles !
Probabil nu-ti place poza 2 in noua varianta fiindca e subexpusa :) As adauga ca lumina pusa direct pe subiect nu e foarte flatanta pentru acesta, deoarece face umbre dure. O smecherie pe care poti s-o folosesti in lipsa de umbrele, softboxuri sau alte accesorii e sa asezi modelul intr-un colt si sa iluminezi peretele lateral, sau sa il asezi langa o fereastra mare (daca e zi, desigur). O sa obtii o lumina mai difuza si umbre mai moi. Lumina directa e fain s-o folosesti ca “hair light” sau “rim light”, dar daca ai reflectoare de gradina e mai greu cu reglatul puterii acestora.
Merci de sfaturi, am sa incerc sa le urmez pana reusesc sa-mi iau cele necesare (daca o sa-mi iau, pentru ca nu prea am loc unde sa le tin:( )
Intrebare, cred ca as putea sa folosesc o umbrela, poate sa fie umbrela normala? am una care are un fel de gri metalizat pe interior :)
Sper ca nu pun intrebari prostesti :”>
Exista 2 tipuri de umbrele: de difuzie (prin care trece lumina) si de reflexie (care reflecta lumina). Daca umbrela ta e argintata la interior, se incadreaza la categoria “umbrela de reflexie”. Bineinteles ca merge folosita, defapt poate fi folosita orice suprafata care reflecta lumina. Eu ti-am propus peretele fiindca probabil deja ai cel putin 4 :) si sunt mari (size DOES matter ;) ). Suprafetele argintate insa “inmoaie” mai putin lumina decat cele mate care o “difuzeaza” mai bine. Poti folosi de asemenea un parasolar de masina sau poti face ca mine, iei un carton mare de la vre-un ambalaj si pe o parte lipesti folie de aluminiu (de-aia de sandwich-uri) si pe cealalta hartie sau o panza alba. Avantajul unei umbrele e ca nu risipeste lumina imprastiind-o in toate partile ci o concentreaza pe subiect. Daca ai timp si vrei sa stii mai multe despre acest subiect, iti recomand cartea “Ligh, science and magic”, care e un fel de “Biblie” in acest domeniu.
Poza 2 e mai buna acum (poate contrastul nu e chiar asa bun).
@Andrei: Cum adica suprafetele argintate “inmoaie” lumina?
(stiam ca silver-ul face portretul sa fie mai rece, iar silver-ul il face mai warm, functie de cum doresti sa iti iasa poza)
Daca vrei sa “inmoi” lumina in sensul in care am inteles eu, folosesti panouri de panza albe.
“Daca vrei sa “inmoi” lumina in sensul in care am inteles eu, folosesti panouri de panza albe.”
@dan: eu n-am sustinut niciodata contrariul, reciteste mai atent ce-am scris :) N-am inteles insa ce trebuie sa folosesc daca vreau sa
“incalzesc” fotografia. Silver sau … silver? :D Adevarul e ca silver nu raceste si nici nu incalzeste (e neutru), tonalitatea va depinde in acest caz de temperatura de culoare a sursei de lumina. Daca vrei sa “incalzesti” folosesti gold, daca vrei sa racesti, folosesti ceva albastrui. Oricum aspectul asta nu conteaza la fotografii alb negru, nu-i asa?