Alti hoti
13 Mar 2009 @ 15:21
Ar trebui sa ma simt mai bine daca sunt furat si de presa internationala?
Republica.it se pare ca e una din cele mai mari publicatii din cizma…
Parca italienii sunt aia care ne faceau pe noi hoti, nu?
Ti-a placut acest articol?
daca esti bun, draga, ce sa faci? :D…
cred ca e cazul sa recunosti ca poza e facuta de mine cu aparatul tau :D
“Ar trebui sa ma simt mai bine daca sunt furat si de presa internationala?”
Nu cred ca cei de la Republica au furat-o chiar de la tine sau de pe blogul tau, las-o mai moale :-\”, nu esti atat de furat pe cat crezi, in situatia asta:>:>
Incredibil cat de rapid a fost sters, scuze, s-a evaporat comentariul meu :)) Cu toate astea voiam sa spun ca ai un blog destul de interesant, te citesc de ceva vreme. Bravo!
Dana are dreptate. Italienii au luat poza din presa romana. Presa romana de la tine de pe sait. Asta e, pana la urma poate te duce si pe tine in Parlamentul European, ca o faci frumoasa in poze.
nu ai niciun prieten avocat?
E adevarat ce zice Octavian? Oricum Dana nu-si schimba parerea…
Daca scriai pe ea “Criserb.com” acum erai, bogat ! :((
De obicei atunci cand esti bun esti copiat, ai vazut tu vreodata pe cineva sa copie lucrurile facute rau? doar aia care nu stiu ce copie poate
diana – chiar crezi ca conteaza de unde au furat-o? Ideea e ca poza imi apartine si din care stiu nu am dat-o nimanui. Si sorry ca nu am aprobat comentariul mai repede dar nu am net… Sunt la munte:)
Amy – din pacate nu am :(
…stiu ca esti la munte dar insist! Este adevarat ce comenteaza Octavian?… Pana la urma o sa se supere si Dana!:-?
mariana – cred ca am zis de n ori p’aici de pozele alea si de cate ori am fost furat…
Cristi, mai bine nu mai faci poze sa nu mai aiba ce sa copieze :)
Am rugat pe cineva sa se intereseze, si in Italia se pare ca ai dreptate. Surprinzator pentru cei care te cunosc, ziarul asta cred ca te-a furat.
Legea lor se gaseste aici, cica in capitolul 5:
http://www.interlex.it/testi/l41_633.htm
Rezumatul este urmatorul:
…fotografiile documentare simple, fără contribuţii creatoare ale autorului intră în domeniul public după 20 de ani număraţi din ziua de 1 ianuarie a anului următor primei lor publicări.
Cele mai multe imagini întră însă în domeniul public la 70 de ani de la moartea autorului lor.
Această regulă se aplică oriunde în lume.
Legea intaliana mai zice ca: “Reproducerea de fotografii publicate în ziare sau alte periodice, cu privire la persoane sau evenimente curente sau de interes public este permisă, contra unei compensaţii echitabile”
Acum nu mai ramane decat sa-i dai in judecata… :)
parerea mea ramane aceeasi ca esti bun :D…..si ca sa ii dai in judecata ar trebui sa gasesti si un avocat care sa stie cum sa puna problema …mai rar in tara la noi pe acest domeniu ;)
@Dana-Avocat care sa stie sa puna bine problema? Ma faci sa rad Dana. Eventual avocat care sa te jegmaneasca spunand ca pune bine problema.
@ghiocel – probabil nu m-am exprimat bine: un avocat care sa stie ce presupune acest lucru tinand cont ca e o chestiune destul de noua si mai sensibila si sa nu ceara bani de pomana …:) eventual unul care sa nu ceara bani pana la finalizarea procesului …si sa-si ia onorariul din castigarea procesului :) si asa avem un precedent :)
Pingback: Lectie de jurnalism
Salut,
Din moment ce poza nu este semnata in niciun fel poate fi considerata free, si ca sfat… semneaza-ti pozele!!! (majoritatea sunt f bine facute si daca nu incepi sa le semnezi o sa le gasesti pe net la altii)
E cam tarziu pentru avocat (parerea mea).:)>-