Sari la conținut
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. octavian 31 May 2008 @ 10:18

    nu ati vrut voi in europa :) ?

    Raspunde
  2. criserb 31 May 2008 @ 15:07

    dar vrem pana la capat in europa man, din toate punctele de vedere, daca intelegi ce vreau sa zic :)

    Raspunde
  3. ionut_d 2 Jun 2008 @ 09:04

    UE o mare *U*E. De parca Romania pana la 1 ianuarie 2007 s-ar fi aflat in Africa langa Zanzibar. Chiar crezi ca avem nevoie de UE ca sa ajunga si tara noastra asa cum sunt altele? Zi-mi si mie niste chestii pe care le avem de castigat de pe urma acestei aderari? Si vreau niste chestii adevarate, nu trecerea granitei cu buletinul. Sa fim seriosi, e o chestie din care numai noi nu castigam nimic.
    Si ca sa fiu si la subiect, nu ti se pare normal ca motorina sa fie mai scumpa? Toti romanii si-au adus masini pe motorina pe care UE ni le-a furnizat ca apoi sa ne impinga sa ducem pretul motorinei care tot de pe la ei vine la noi(vezi OMV). Si iarasi: noi unde am castigat la afacerea asta? I-am scapat de jafurile lor pentru ca tot ei ne conduc preturile pietei interne de automobile destul de scumpe la ce au de oferit, apoi venim sa le alimentam la un pret impus tot de ei, ca dhah “trebuie sa avem pretul combustibilor la norme europene”. Dar remuneratia? Nu va simtiti putin cobaii lor in experimentul de a vedea cu cat de putini bani pot traii romanii?

    Ia-ti o masina pe benzina in speranta ca toti cei care vor migra pe benzina nu vor fi atat de multi incat sa mareasca si pretul ei.

    Raspunde
  4. Alina 2 Jun 2008 @ 12:23

    In Franta 1l de benzina este 1.6 eur, motorina foarte aproape 1.5-1.6, depinde de benzinarie, daca e situata sau nu pe autostrada etc.
    @ionut :) prea multe filme cu teorii conspirationiste
    Este vorba de criza mondiala a petrolului care a afectat pe toata lumea.
    Romania nu e buricul pamantului, la care toate tarile UE se uita cu jind ca sa profite.
    Un prim avantaj pe care il vad aderarii UE este libera circulatie a cetatenilor, fie pentru turism, fie pentru munca. Imediat dupa aderare firme consacrate de low cost au poposit si in Romania. Faptul ca romanul are deschidere la Europa, ca are posibilitatea sa iasa din goace si sa vada si restul lumii la niste preturi rezonabile mi se pare un avantaj enorm.
    In plus, ulterior aderarii s-au semnat diferite protocoale intre institutii si firme, gen posta, telecom, celor romanesti impunandu-se standarde europene. Sincer as vrea ca si in Romania sa am incredere in posta asa cum am in Franta. Poate pare un serviciu banal, dar posta poate avea atata utilitate si ne poate scapa de atatea belele si nervi cauzati de birocratie(de ex pentru telefon mi-a venit contractul pe posta, l-am trimis pe posta, singurul contact pe care l-am avut cu FranceTelecom a fost prin telefon la un numar gratis).
    Alt avantaj este aderarea la zona euro pentru banci. Un transfer intre o banca romaneasca si una straina costa 0.3 chf adica 0.66 RON, indiferent de suma

    Raspunde
  5. ionut_d 2 Jun 2008 @ 12:48

    @Alina, te contrazic referitor la birocratie. Cunosc caz concret care in primavara asta a birocratizat in cel mai urat hal o companie.

    Poate nepotii tai o sa aiba parte de o pseudo Romanie ce abia incepe sa iasa din gaoace.

    Bunul simt ma impiedica sa spun ce as face eu cu standardele lor europene aplicabile doar cand vine vorba de a mulge contribuabilul, standarde inexistente cand vine vorba de a face ceva pentru el.

    Asta nu e film cu teorii conspirationiste, este Romania, unde “viata bate filmul” cum spunea cineva

    Raspunde
  6. unu suparat 2 Jun 2008 @ 16:17

    m..u..e romania:d/ hai sa-i dam foc si sa fugim

    Raspunde
  7. octavian 2 Jun 2008 @ 16:21

    fugiti voi ca raman eu ;)

    Raspunde
  8. ionut_d 2 Jun 2008 @ 16:29

    si eu…inca. Octavian, pana cand?

    Raspunde
  9. criserb 2 Jun 2008 @ 16:30

    Ma nici eu nu vreau sa plec… e mai fun aici… viata e amuzanta :) cum ar fi daca totul ar fi perfect? :) cred ca plictisitor

    Raspunde
  10. ionut_d 2 Jun 2008 @ 16:37

    Eu m-as obisnui cu perfectiunea :D

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)