Frontline Combo pentru pisici, căpușe și deratizare curte și împrejurimi
Animalul de mai sus, pentru cei ce au deschis mai târziu internetul este mâța familiei. E o mâță ce își petrece viața doar pe afară, vânează șoareci la greu, pe câmp, și îi aduce pe toți în curte. O urăsc când îi mănâncă doar pe jumătate că deh, îți vine să borăști când ai de strâns jumătate de șoarec. Sau nush ce organ, ca o boabă de fasole, pe care nu-l mănâncă niciodată.
Deh, e vis să ai pisică. Partea bună este că n-am șoareci, cel puțin sper, și mai sper că nici nu o să-i aducă ea.
Povestea căpușelor
Dar nu despre asta voiam să povestesc, voiam să vă zis de căpușe și Frontline Combo pentru pisici. (linkul e luat aleatoriu, ca să înțelegeți despre ce vorbesc, nu am nimic cu site-ul respectiv).
Eh, am dat mâța cu Frontline Combo acum 2 săptămâni și de atunci i-am scos 10 căpușe. Cam una pe zi, dacă nu chiar două. Rar mai are câte o zi de pauză.
Anul trecut însă situația s-a prezentat mai bine, a fost bun respectivul Frontline, anul ăsta însă… ori am luat ceva expirat de la veterinar, ori căpușele sunt mult mai rezistente.
De scos, că aveam ieri o discuție și cu Ioana pe facebook, le scot cu o chestie pe care am luat-o din întâmplare, căutând altceva. Adică am căutat chestia asta și am cumpărat chestia asta.
Foarte bună, le scot cu măiestrie de fiecare dată, n-am rupt niciuna și nici nu o doare pe mâță. Bine, dispozitivul este pentru oameni, dar se pare că este foarte bun și pentru animale.
Bun, ce voiam să vă întreb, voi, în afară de Frontline Combo, ce mai folosiți? Folosiți ceva mai bun, sau doar am avut eu ghinion cu ultima pipetă pe care am cumpărat-o?
Deratizarea curții și împrejurimilor
Apoi… că vine sezonul cald, am să dau iar prin curte cu Solfac EW50 cu care am dat și în anii trecuți doar că nu știu cât e și ăsta de eficient. Cert este că n-am avut până acum căpușe prin curte, dar nu știu dacă e de la Solfac. Practic dau cu el peste tot, pe gard, pe casă pe gazon, peste tot pe unde pot să dau. Spăl totul cu Solfac cu ajutorul atomizorului. Nimic nu-mi scapă. Bine ăsta e bun pentru orice gânganie, nu neaparat pentru căpușe.
Mă gândesc totuși că pe iarbă dau degeaba, că pe aia o mai și ud și soluția se spală, dar fiind dat pe gard și chiar și prin vecini, de jur împrejurul proprietății cumva se creează o barieră și na, așa protejez curtea. Așa mă gândesc, că după cum am zis, pe iarbă cred că dau degeaba.
Cert este că până acum am scăpat cu toții, n-am luat nicio căpușă, doar mâța ce văd că-i campioană în perioada asta.
Cam asta e discuția de azi, pe bază de căpușe și metode de a le ține departe, metode pe care se pare că încă nu le prea stăpânesc. Sper însă să vă pricepeți voi mai mult și poate îmi dați și mie vreun sfat.
O primăvară/vară/toamnă fără incidente cu căpușe să avem cu toții!
La soluții nu ma pricep, ca sunt măritată cu blocul :)))!
Dar ceea ce remarc și vreau sa apreciez este faptul ca mai exista mate care sunt lăsate sa-si îndeplinească menirea lor de animale de prada, în condițiile în care în ziua de azi locul vanatului l-a preluat hrănirea exclusiva cu “bobite”, iar animalul-vanator a fost transformat intr-un bibelou dependent de om pt. hrana :(!
@corina – eh mai sunt, doar cei de la bloc le țin de bibelou, că la ei e mai greu cu lăsatul ei să-și caute prada. Eventual mai prind câte un șoricel de pluș :P
Corina, cred că mai trebuie să citești despre daunele însemnate pe care pisicile le produc populației de păsări. Asta pe lângă ce-a zis Cristi mai sus, cu cei ce stau la bloc. Sau ți se pare că e mișto să vezi colonii întregi de pisici, neîngrijite și nesterilizate, pe lângă blocul cu care ești măritată, doar că asta le e menirea?
@Cristi noi am reușit cu Stronghold.