- De ce plătiți, fraților, taxa de pod cu cash? Nu sunteți sănătoși la cap?
- Aplicația cu alerte pe care o tot căutați
Podeaua de la căsuța lui Alex
Acum că s-a terminat concediul, cu forțe proaspete, m-am reapucat de construcția căsuței lui Alex.
Din toate ideile ce le-am avut până la urmă am ales să-l ascult pe Octavian și am pus dușumea pe zona unde o să se joace fii-miu. Am luat-o de la Leroy cu vreo 77 lei pachetul. Dimensiunile sunt 140x20x3000. Le-am tăiat la 1400, cât aveam eu nevoie și le-am pus pe latura scurtă pentru că așa am dat panta, să curgă apa spre curte.
Montajul a fost simplu. Le-am prins pe structura făcută acum două săptămâni.
N-am avut nevoie de multe scule, doar un pendular și autofiletanta din dotare.
Pe seară, dacă îmi permite timpul am să o dau cu șmirghel. Bănuiesc că o să fie destul de ușor, cel puțin sper, că suprafața este destul de mare. Am o mașină de șlefuit, bănuiesc că o să mă umplu tot de rumeguș :)
Sau prima dată chituiesc găurile de la fostele cuie (am o mulțime de găuri în stâlpii ăia) și dau cu șmirghel după. Vedem. Bănuiesc că totuși asta este ordinea firească.
Ulterior am să o vopsesc pe toată, să o protejez de ploaie, pentru că sunt convins că o să plouă până ajung eu să o termin.
Pereții intenționez să-i fac din lambriu rășinos. Să vedem dacă mă sucesc sau așa o să rămână.
Pentru moment sunt în faza asta:
Costuri, până acum, 416 lei.
Dacă mai aveți sugestii, idei, sau cine știe ce sfaturi pentru mine, le ascult cu plăcere. Lăsați un comentariu și discutăm.
Ai back-up plan pentru când se va plictisi de ea, adică în maxim 2 săptămâni? Ce faci cu ea? :)
@Haivas – sigur, de la un backup a pornit totul. Pun mașinuțele dedesubt, acolo o să fie parcarea, să nu le mai văd pe terasă. Iarna o să pot băga în ea tot felul de chestii din curte, că deja nu mai am loc de ele, în special d’ale lui. E practic un loc în plus de depozitare :)
Oho! O sa fie super bun spațiul, atât pentru depozitare, sub ea și în ea, dar mai ales acoperișul. Dacă ai norocul să fie către sud, te-ai scos. Iti montezi 4 panouri solare fotovoltaice de 200 – 250 watti, de exemplu https://goo.gl/hx4XGw (link de afiliere), niște acumulatori serioși în care poți stoca 4 – 12 kw și ti-ai rezolvat necesarul de energie pentru 80% din orice ai prin casă. Adică iluminat, comunicații, computere, aparatura multimedia, etc. Depinde insă cam cat esti dispus sa investesti in asta. :D
Arată foarte bine! :)
Dacă vrei să vopsești/uleiezi/tratezi într-un oricare fel dușumeaua, dă-i un strat și pe partea inferioară, astfel minimizezi riscul de a se curba.
Vezi dacă mașina de șlefuit are racord pentru sac de rumeguș sau chiar la aspirator.
La operațiunea de șlefuit nu trebuie insistat prea mult, ele au deja o rectificare a suprafeței.
@Ioan Mihai – la asta cu panourile nu mă bag, deocamdată mi se pare că nu merită.
@Octavian – da, am să dau și sus și jos. Bine era dacă dădeam înainte să o pun, dar cum n-am avut răbdare o să dau după și o să mă chinui mai mult.
Are mașina de șlefuit colectare, merge și la aspirator, dar oricum o să fiu numai rumeguș din cap până în picioare.
Nu insist prea mult la dușumea, am însă de insistat la stâlpi, pe care i-am recuperat dintr-o magazie, și arată ca naiba. Tre’ să le mai astup și niște găuri, unde era zeci de cuie :)
Felicitari pentru idei!
Eu as fi folosit WPC. Nu are acelasi efect ca si lemnul, dar e mai putin pretentios. Nu se crapa, nu se umfla, nu trebuie vopsit etc.
Intentionez sa folosesc la gard si porti acest WPC. Din comoditate. Pentru a evita bataile de cap ulterioare (lacuire, baituire etc).
Spor!
@Vali – e mai scump, destul de scump și n-am mai lucrat cu el. Am văzut că trebuie pus pe o structură, cu ceva cleme speciale, și cum nu am mia lucrat cu el…