Construcția gardului (de lemn)
V-am spus că nu eram foarte decis ce fel de gard să fac, dar în cele din urmă am optat pentru un gard de lemn. Chiar dacă prețul este puțin mai ridicat ca în cazul gardului de beton sau al celui de tablă, vreau să mă simt bine în curte și să văd un gard mai prietenos.
Ne-am apucat de gard marți, pe o vreme nu tocmai bună pentru construcții.
Am cumpărat materialele, fierul beton (de 10 și de 8) și stâlpii de fier (60x40x6m – 3mm grosime) și băieții s-au apucat să facă etrierii și să taie fiecare stâlp în parte.
Înălțimea finală a gardului o să fie de 2m iar șipcile de lemn vor avea 1.7m. Betonul, o să fie de 30cm. Sunt locuri în care ajunge să aibă chiar 100cm, datorită terenului care nu este chiar drept. La final o să umplem cu pământ și toată curtea o să fie dreaptă. Sper :)
Etrierii se fac cam așa, sau cel puțin așa au fost făcuți la mine.
https://www.youtube.com/watch?v=SppCx41OPDM
V-am spus, înălțimea lor este variabilă, în funcție de cât este de înclinat pământul.
Ulterior au fost puși stâlpii pe poziție și introdus fierul în șanț.
Miercuri dimineață băieții au terminat de poziționat stâlpii și fierul, iar pe la prânz au turnat betonul în șanț.
După turnare s-au apucat să cofreze și au reușit să cofreze o mare parte din exteriorul elevației.
Azi, joi, au continuat cu cofrajul și bănuiesc că la ora la care scriu acest post cofrajul este gata, și așteaptă betoniera pentru turnarea elevației.
Mâine când sper ca gardul să fie gata am să vă povestesc și despre costuri. Sunt convins că sunt mulți curioși, așa cum am fost și eu până să găsesc niște informații cât de cât relevante pe internet.
După cum puteți vedea, am făcut fundația gardului doar pe trei laturi ale terenului, ultima latură am preferat să nu o fac pentru a avea acces mai ușor cei de la EcoKit, atunci când o să vină cu casa.
Abia aștept să văd cum iese! :D
@Adi – și eu aștept, dar mai este puțin :)
Pingback: Si mama ar fi fost manadra de realizarile nepotului ei ! | SerbIonel