Sari la conținut

Nu toată lumea ar trebui să aibă drept de vot

Pentru că urmează alegerile cred că dreptul la vot este un drept care ar putea fi puțin analizat. În acest moment poate cam oricine să-și exprime votul, lucru care nu consider că este tocmai ok.

Eu propun să li se ia dreptul la vot:

  • celor care nu au luat bacul – nu au capacitate să înțeleagă și să aibă un discernământ când vine vorba de politică, este prea mult și prea complex pentru ei.
  • tuturor pușcăriașilor – bănuiesc că aici nu mai este nevoie de vreo explicație.
  • persoanelor cu datorii la stat – dacă nu-ți respecți obligațiile de ce să te bucuri de unele drepturi?
  • tuturor celor care n-au fost la vot cel puțin o dată – să-i facem cumva pe oameni să meargă la vot și să se implice. Dacă nu ți-a păsat până acum, la ce să te mai bucuri de acest drept? Poate că nu ai nevoie.
  • persoanelor peste o anumită vârstă – m-am săturat să-i tot văd cumpărați cu o găleată și cu un pachet de zahar. Se știe destul de bine că sunt ușor de cumpărat, lucru demonstrat deja în fiecare an.
  • celor plecați din țară de mult timp – sunt oameni care și-au părăsit țara și își văd acolo liniștiți de treburile lor. Nu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în țară și nu prea îi afectează deciziile luate de aleși. Mi se pare aiurea să ia decizii pentru alții – cei care sunt încă aici – într-o mare necunoștință de cauză.
  • proștilor – pe ăștia nu știu cum am putea să-i testăm, poate un test de IQ, ceva, dar nu ar trebui ca orice idiot să poată vota. Dacă-și face lui un rău este treaba lui, dar să-l facă și altora este aiurea.

Mai departe continuați voi, mai sunt cu siguranță categorii de oameni care ar fi mai bine să nu voteze, spre binele nostru al tuturor, dar și spre binele lor.

P.S. Și acum să curgă cu comentarii, cum că-s eu un idiot și că orice consumator de aer trebuie să-și exprime votul.

P.P.S. Și încă o chestie, pariem că o să-l avem pe minunatul de Ponta președinte, pentru că deh, cei de care am zis eu mai sus o să voteze?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Valyco 30 Jul 2014 @ 23:43

    Mare dreptate
    Eu mă tot ciondănesc, pe aici prin America , cu românaşi patrioți, care sunt aici de peste 10 ani rupți de realitatea de acolo , cu dolar ul în buzunar şi care cred că ei ştiu ce e bine pentru românii din România.
    Vrei să fi mare votant , mută-te înapoi , simte pulsul realității societății româneşti şi FII SCHIMBAREA pentru un viitor mai bun.

    Raspunde
  2. criserb 30 Jul 2014 @ 23:50

    @Valyco – Chiar apreciez sinceritatea ta Vali și sunt conștient că voi nu aveți de unde să știți realitatea de aici. Una este să vezi ce se mai întâmplă la TV și alta este să trăiești aici în fiecare zi și să te confrunți cu realitatea.

    Sunt mulți care cred că de la distanță le știu pe toate, influențați de ceea ce citesc/văd pe net. Nu-i chiar așa, depinde mult de ceea ce citești urmărești. Uite de exemplu Antenele sunt clar într-o direcție, îi urăsc acum pe cei de la putere. Este treaba lor, poa’ să urască pe oricine, dar să fie corecți și să prezinte realitatea așa cum este ea. Dar nu, ei nu prezintă realitatea de loc, ei manipulează atât de mult cât pot.

    Sunt alții care îi urăsc pe cei din opoziție, și tot așa.

    Sunt puțini care sunt corecți și prezintă lucrurile așa cum sunt, foarte puțini, iar cine nu știe nu are de unde să știe care este realitatea mai ales când se află la o așa distanță.

    Nu știu ei cei care sunt aici care este realitatea, ce să mai vorbesc de cei plecați…

    Raspunde
  3. elGigel 31 Jul 2014 @ 10:13

    Zici ca “tuturor celor care n-au fost la vot cel puțin o dată ” ar trebui sa le interzica votul ?
    tu te gandesti cand scri chestii pe aci pe blog ?

    Raspunde
  4. criserb 31 Jul 2014 @ 10:26

    @elGigel – da tu te gândești că până acum au fost vreo 10 alegeri și unii nu au ajuns niciodată la vot? Păi dacă îi doare în cur, poate nu au nevoie de acest drept…

    Raspunde
  5. Dragos 31 Jul 2014 @ 11:45

    @elGigel – Aparent nici tu nu prea (“te”) gandesti cand “scri” “aci” pe blog ;)

    Raspunde
  6. garetbora 31 Jul 2014 @ 22:36

    Si daca ai fi tu Dumnezeu pe X si Y i-ai ucide, ca nu toti sunt oameni.
    Partea cu (1)bac-ul e discutabila, nu tuturor (2)puscariasilor pentru ca multi au ajuns din greseala acolo, au comis o greseala de care le pare rau, fie accident, fie au baut un pahar in plus si l-a palmuit pe Gioni…, persoanelor cu (3)datorii la stat depinde Cristi…, (4)’tuturor celor care n-au fost la vot cel putin o data’ – poate ca dintr-un anumit moment realizeaza ca e important sa voteze si merge la vot, (5)cei peste o anumita varsta – DA, (6)’celor plecați din țară de mult timp’ – de unde pana mea iti dai tu seama ce gandeste un roman polecat dincolo, poate ca votul e singura speranta care a mai ramas pentru ca el sa se poate intorce in tara, multi lucreaza dicolo de ani buni insa tot acei multi asteapta un semn bun/speranta ca sa se poata intoarce ACASA, (7) mai mult sau mai putin, toata lumea e proasta, adevarul e ca uni sunt prosti dar nu ai cum sa-i selectezi… o zi faina.

    Raspunde
  7. garetbora 31 Jul 2014 @ 22:38

    @garetbora – scuze pt greseli….

    Raspunde
  8. criserb 1 Aug 2014 @ 01:05

    @garetbora – de ce zici că “i-ai ucide” atâta timp cât văd că îmi cam dai dreptate? Nu am nimic cu nimeni, încerc doar să văd o cale spre un vot mai ok pentru noi toți. Sunt unii care pur și simplu nu au cum să decidă, nu au capacitatea asta.

    Raspunde
  9. criserb 1 Aug 2014 @ 01:10

    @criserb – uite man un exemplu, și ăștia votează… e ok?

    P.S. Chiar nu contează ce fac în public, dar fața lor îți inspiră niște oameni care pot să decidă?

    Raspunde
  10. s4finla 2 Aug 2014 @ 10:15

    Hai sa le dicutam pe rand :
    1. Legat de bac , nu cred ca toti cei care nu au luat bacul sunt niste idioti , in ultimii 25 de ani aproape an de an a fost reforma in invatamant , cate generatii au intrat la liceu si au stiut cum va fi bacul, ce materii, cate examen …..
    2. Puscariasi- credeam ca rolul puscariilor ii sa ii re-aduca pe drumul cel bun , sa ii ajute sa se re-integreze in societate.
    3. Datorii la stat , e plin netul de povesti cum au fost blocate conturile abuziv pe motiv ca ar avea datorii la stat.
    4.Vot cel putin o data , votul e un drept pe care alegi sa il execiti cand doresti , nu o obligatie.
    5. Persoanele de o anumita varsta – la fel cum poate mai ai bunici, parinti poti sa ii educi ce ar fi bine sa aleaga si sa nu se lase cumparati cu o sticla de ulei.
    6. Cei plecati de mult – sunt multi plecati care sunt mult mai informati la zi decat cei care locuiesc acolo, si 95% s-ar intoarce daca Romania ar merge pe drumul cel bun. Cunosc foarte multe persoane care s-au intors , unii s-au adaptat altii mai putin si sunt cu gandul la plecare. Nici nu iti imaginezi ce lupta se da in sufletul celor plecati pentru ca sunt prinsi in doua lumi , ce au lasat acolo si lumea in care traiesc acuma.
    7. Prosti- si ei pot fi educati sa stie ce sa aleaga .
    In toata tarile dreptul la vot e garantat de la nastere mai trebuie sa ai peste 18 ani sa poti vota, apucaturile taleprin care vrei sa anulezi acest drept pe baza unor criterii absurde ne arata ca Romania nu e pregatita sa fie in Europa.
    Nu-mi convine sa iasa Ponta mai ales ca face parte din partidul care a saracit si vandalizat Romania si are tupeu sa sustina un hot dovedit si sprijina hotia in grup prin iertarea datoriilor si toata minciunile pe care le inventeaza cu toata ca e filmat.

    Raspunde
  11. Dan 2 Aug 2014 @ 22:07

    Mie imi place asta:
    “tuturor celor care n-au fost la vot cel puțin o dată”
    Deci, de acum incolo practic nici un om care va implini 18 ani nu va mai putea vota, ca nu a mai votat cel putin o data.

    Raspunde
  12. Nautilus 4 Aug 2014 @ 11:21

    O să-l avem pe Ponta președinte chiar şi dacă nimeni dintre cei de care ai zis mai sus nu o să voteze (adică, după cum ar zice renumitul englez I’m Nobody, dacă niciunul dintre ei nu o să voteze, înseamnă că vor vota toţi :) )

    Raspunde
  13. ionut_d 4 Aug 2014 @ 15:13

    Am tot zis-o. Dreptul la vot si la permisul de conducere trebuie acordat in urma unui test de IQ si sa se stabileasca o valoarea decenta. La fel si dreptul de a deveni deputat/senator, nu de alta, dar e plin parlamentul de “biznizmeni” de bufet de tara

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)