Sari la conținut

O parere de expert gasim?

Da stiu, de cand am dat de 2parale m-am lovit la cap cu cumparaturile astea online. Primesc tot felul de oferte dar asta chiar ma intersea de mult timp.

Acest post este in special pentru prietenul Seby, el este cel care mi-a bagat in cap tot felul de chestii despre telecomanda asta universala, dar oricine se pricepe si are, sau a avut asa ceva este binevenit sa-si dea cu parerea.

Bun. Am gasit pe Fashion Days, la oferta (si stiu ca preturile sunt bune pentru ca am mai cautat in trecut), telecomenzile astea trei:

Logitech_Harmony_650

Logitech_Harmony_600

Logitech_Harmony_300

Logitech Harmony 650

259 lei

Logitech Harmony 600

149 lei

Logitech Harmony 300

69 lei

Din cate am inteles eu de la Seby telecomenzile astea consuma baterie mai multa daca au ecran mai sofisticat. Cu cat e “mai color”, daca pot sa zic asa, cu atat consuma mai mult. Si parca nici n-as vrea sa schimb bateriile in fiecare saptamana ca n-am facut nici o afacere.

Si nu ma refer neaparat la costuri, pentru ca as putea sa-i pun niste acumulatori, dar e incomod sa schimbi bateriile cand ti-e lumea mai draga.

Dupa ce le-am citit specificatiile am vazut ca sunt cam la fel. Mare diferenta intre ele nu este. Si daca nu e mare diferenta, in principiu fac acelasi lucru, de ce sa dau mai multi bani cand pot sa dau mai putini? Doar pentru a avea ecran color si a vedea pe telecomanda sigla postului?

De ce vreau o astfel de telecomanda? (o sa ma intrebe SIP cu siguranta)

Pai e desult de simplu. Am in casa un TV, un box de la RDS si un media player. Plus un aer conditionat dar hai sa nu vorbim si despre asta :)

Cand vreau sa ma uit la TV ii dau drumul de la telecomanda lui, dupa care il trec pe HDMI 1. Acolo am conectat boxul de la RDS si de acolo incep sa schimb canalele. Nici nu mai opresc boxul de la RDS de lene sa-i dau drumul de fiecare data.

O telecomanda d’asta universala stie sa faca singura toate astea. Apas pe butonul TV ii da drumul televizorului si boxului si cupleaza automat pe HDMI 1. Sau ma rog, cum il setez eu. Apas pe butonul Media Player (sau cum il denumesc eu) stie ca vreau sa ma uit la un film si porneste televizorul automat pe HDMI 2, acolo unde am pus eu media palayerul.

Cred ca e mult mai misto sa ai o singura telecomanda in locul celor trei.

Problema e cum am zis mai sus, nu stiu de care sa iau. Se merita oare sa dau 250 lei pe una mai “modena” sau pot sa iau una mai ieftina?

Cine poate sa-mi dea un sfat are cuvantul. Sunt convins ca nu sunt singurul pasionat de asa ceva ;)

P.S. Daca nu puteti intra pe Fashion Days, aveti aici un link cu o invitatie (pentru fiecare)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. cipoc 21 Feb 2012 @ 21:40

    marele avantaj este ca o poti folosi pentru toate in acelasi timp; cu cat este mai scumpa cu atat gaseste mai usor dispozitivele si sa faci schimbul intre ele

    Raspunde
  2. Iuli 21 Feb 2012 @ 22:15

    Cred ca prietenul Sebi nu ti-a dat toate informatiile daca tu zici ca toate fac cam acelasi lucru :-) Sa-ti reamintesc ca prima telecomanda de genul asta si-a luat-o dupa recomandarile mele? :-P
    On topic, pe scurt:
    -ce descrii tu mai sus (mai multe actiuni succesive declansate de un singur buton) se cheama Activitati si nu sunt multe telecomenzi care sa aiba asa ceva – cea fara display nu cred ca are
    -display-ul e obligatoriu pentru ca iti poti adauga “butoane” software – o sa vezi ca ai butoane pe celelalte telecomenzi pe care nu le regasesti printre butoanele telecomenzii universale. Si nu e mai frumos sa vezi pe ecran “butonul” “Film pe MediaPlayer” decat sa tii minte ca activitatea asta ai asociat-o cu butonul galben de la teletext (celelalte butoane fiind ocupate)? :-)
    -din pacate, telecomenzile de mai sus sunt cu acumulatori integrati (verifica totusi, sper sa nu ma insel) si nu le poti incarca decat in charging station. Asta inseamna perioade in care nu vei putea folosi telecomanda pentru ca este la incarcat – e posibil totusi sa-ti ofere cablu usb ca sa poti totusi s-o folosesti cat de cat.
    -despre “a gasi dispozitivele” nu se pune problema: daca nu-ti gaseste device-ul in baza lor de date, are functie de invatare si practic o poti folosi la orice device, oricat de exotic ar fi el.
    Daca s-ar mai gasi, ti-as recomanda una pe baterii, cu ecranul monocrom (da, cele color consuma baterie si nu aduc vreun plus), asa cum mi-am luat eu acum muuulti ani http://www.logitech.com/en-gb/440/376 Asta pe baterii are autonomie de 6 luni in timp ce astea cu acumulator (mai ales astea color) nu cred ca tin mai mult de 2 saptamani.

    Raspunde
  3. Radu Balan 21 Feb 2012 @ 23:37

    Chiar sunt curios. Am oarecum aceeasi configuratie si ar fi o rezolvare foarte buna o telecomanda universala. Sa ne anunti ce ai cumparat, si mai ales cum functioneaza cu plasma, E-great si Box DigiTv.

    Raspunde
  4. Soacra 22 Feb 2012 @ 09:52

    In aceiasi situatie sunt si eu… LCD+HomeCinema+BoxRDS+MediaPlayer… Daca iti iei sa facai un review detaliat sa vedem ce si cum.

    Raspunde
  5. criserb 22 Feb 2012 @ 11:24

    @Iuli – inteteg ceea ce imi zici dar n-am priceput care e solutia. Ma sfatuiesti sa o iau pe cea mai scumpa sau sa mai caut? :)

    Raspunde
  6. Iuli 22 Feb 2012 @ 14:39

    Dintre cele enumerate mai sus, ti-o recomand pe cea din mijloc, monocroma. Tocmai mi-am comandat-o si eu din aceeasi sursa (pretul e bun), ca a mea, dupa 6 ani de folosire intensiva i-a cedat un buton si ma cam deranja.
    Partea misto e ca fiind tot logitech o sa pot sa transfer configuratiile de pe actuala telecomanda pe cea noua dintr-un singur click.
    Ti-am spus ca toate setarile pe care le faci pe telecomanda se pastreaza la logitech pe site (trebuie sa-ti faci cont), deci daca sa zicem se intampla ceva si se reseteaza setarile telecomenzii, le poti pune la loc instant? :-)
    Mi-a placut foarte mult ca faci setarile prin PC si telecomanda este extrem de configurabila.

    Raspunde
  7. sby 22 Feb 2012 @ 22:20

    Cred ca Iuli a punctat ce e mai important. Cel mai important lucru este ca telecomanda sa aiba functia de activities si functia de learn pentru alte telecomenzi (nu toate telecomenzile logitech au aceste functii).

    Eu acum am un Logitech Harmony 900 pentru living cu care controlez muuulte device-uri si sunt mega extra incatat de aceasta telecomanda. Este cu acumulator intern si ma tine asa cum zice si Iuli vreo 2 saptamani. Are un docking foarte cool in care o pun seara.

    Din cele de mai sus, si eu tot cea din mijloc iti recomand. Au aparut multe modele de la logitech in ultima perioada toate au ceva in plus, trebuie sa vezi cam ce face fiecare si care te “coafeaza” cel mai bine.

    Raspunde
  8. Iuli 22 Feb 2012 @ 22:39

    @criserb am uitat sa-ti zic ca cea din mijloc e cu baterii, am cautat pe net – sper sa aiba standby-ul tot cat are asta a mea de acum
    @sby s-o stapanesti sanatos, arata chiar bine dar a si costat ceva, nu? ;-)

    Raspunde
  9. criserb 22 Feb 2012 @ 23:03

    @Iuli – gata m-ai convins si de data asta, mi-am comandat-o si eu :)

    Raspunde
  10. Iuli 22 Feb 2012 @ 23:37

    :-)) fara sa vreau, am talentul asta de a “convinge” oamenii sa cumpere ceva (cu argumente, bineinteles) si ma bucur ca nu am avut reprosuri pana acum, lumea a fost multumita de sugestiile mele.

    Din aceeasi categorie, hai sa-ti dau si un bonus – ma tenteaza, s-ar putea sa mi-o iau :-)
    @Sby, fii si tu atent
    http://www.youtube.com/watch?v=g12eb6q1vtk
    E pe bluetooth si e utila cand ai MediaCenter bazat pe Windows (cum am eu) cu iesire in TV si stai pe canapea si-l controlezi de la o astfel de telecomanda cu multi-touch si tastatura :-)

    Raspunde
  11. criserb 22 Feb 2012 @ 23:49

    @Iuli – uite asta inca nu ma pasioneaza :)

    Raspunde
  12. Iuli 22 Feb 2012 @ 23:56

    nici nu ma asteptam sa te pasioneze ca n-ai la ce s-o folosesti – ti-am arat-o asa, ca idee, sa stii ca exista pentru cazul in care, eventual vei ajunge sa ai MediaCenter bazat pe Windows :-)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)