Sari la conținut

#10000depașipezi #infiecarezi #fărăexcepție s-a cam terminat, din păcate

Aseară când m-am dus să mă culc și mi-am amintit de pași mi-a cam stat inima. Pur și simplu nu-mi venea să cred că am ratat cei 10.000 de pași pe care mi i-am propus să-i fac în fiecare zi dintr-o prostie/neatenție.

Dar să povestesc de la început.

Acum un an și ceva, după ziua mea, mi-am propus să fac 10.000 de pași pe zi, în fiecare zi, timp de un an.

Și i-am făcut, m-am chinuit și i-am făcut.

Nu-i greu să faci 10.000 de pași, e foarte greu să-i faci în fiecare zi, fără excepție.

Îmi aduc aminte de momentele mai dificile când i-am făcut. Eram pe feribot prin Grecia și făceam ture de feribot, știind că o să conduc toată ziua și că o să-mi fie greu să-i fac. Îmi aduc aminte cum se uitau oamenii la mine… gen, “ia uite-l și pe nebunul ăla” :) Apoi când am plecat odată la Viena, făceam 1000-2000 de pași la fiecare oprire prin parcare/benzinărie. Mă opream să meargă la baie copilul, eu făceam pași.

Astă iarnă mi-am schimbat programul, să-mi fac mare parte din păși dimineața, când duceam copilul la școală. Era foarte greu să faci pași la -11°C, foarte greu. Atunci m-am apucat de alergat, făceam mai repede pașii și mă mai și încălzeam.

Când am zburat în Dubai, am luat taxiul să mergem “în centru” și era super aglomerat. Era 11:30 noaptea și eu mai aveam de făcut 3-4000 de pași. Le-am zis prietenilor că ne vedem mai încolo, am sărit din taxi și m-am pus pe alergat prin Dubai Marina. M-am bătut toate recordurile de viteză și mi-am făcut pașii la limită. Și momente din astea au tot fost.

Am început să las mașina la Dana la birou și să merg pe jos la muncă. 3km dus, 3km întors. I-am făcut la -5°C, la 0°C sau la 40°C.

Pe ploaie, prin vânt, prin ninsoare, nu conta, m-am ținut de promisiunea pe care mi-am făcut-o și am făcut cei 10.000 de pași. Minim 10.000. A fost mișto, o provocare mișto.

Am făcut sute de ture în jurul casei atunci când nu-mi făceam toți pașii peste zi.

M-am chinuit în zilele în care nu mă simțeam bine sau ceva era în neregulă. Când mă durea câte un genunchi sau mai știu eu ce zile au fost mai nasoale și era foarte greu.

Am alergat sau mers la plimbare prin toate orașele prin care am fost în ultimul an, prin Cluj, Oradea, Timișoara, Brasov, Covasna, Tg Mureș, Focșani, prin străinătate pe unde am mai fost, peste tot. A fost chiar mișto. Am descoperit o mulțime de locuri în care altfel nu cred că ajungeam. Până aseară… când ceasul mi-a arătat 9906 păși pentru ziua ce tocmai s-a încheiat. Pur și simplu parcă mi-a căzut ceva în cap. Am rămas fără cuvinte.

Cumva nu ar trebui să fiu supărat, pentru că ceea ce mi-am propus am dus la bun sfârșit. Mi-am propus 365 de zile la rând și le-am făcut. Dar îmi doream să continui și uite că am eșuat…

So recordul este de 379 de zile la rând în care am făcut minim 10.000 de păși.

Ce o să fac acum? Nush. Simt că dacă am putut rata o zi o să-mi zic că pot rata și altele. Mă cunosc, știu cum îmi pot găsi scuze, sper să nu fie așa, dar mă cunosc.

Alte chestii din perioada asta.

M-am super împrietenit cu Garminul. Am avut 2 ceasuri, pe primul l-am vândut (Instinct 2) doar pentru că nu-l vedeam foarte bine. Acum am un Forerunner 965 de care sunt super mulțumit.

Am slăbit mult, poate prea mult.

Analizele mele s-au îmbunătățit considerabil. Cam toate. Dacă înainte erau multe cu roșu, acum doar colesterolul este cu puțin peste limită. Oricum mult mai bine ca acum 2 ani când mi-am făcut ultimele analize.

Am făcut distanțe pe care nici nu mă gândeam că pot să le fac. Alerg destul de ușor 10km, alerg ușor 5km și am alergat de vreo 3 ori și 21.1km (semimaraton). Chiar mă gândeam să mă și înscriu la unul, dar mai vedem, momentan am ceva problemă și nu pot alerga.

Practic am devenit un alt om. Mai sportiv, mai atent le chestiile legate de sănătate, mai aten la ce mănânc.

Aș fi vrut ca această poveste să fie una veselă, dar în aceste momente nu-s vesel. Sunt trist că am ratat o zi… la 9906.

O să continui într-un fel sau altul… o să vă povestesc.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. John 15 Aug 2024 @ 14:22

    Felicitări pentru ce ai realizat până acum. Eu zic că e doar o mică scăpare și că nu ar trebui să te penalizezi chiar atât de tare. Sigur ai făcut tu câțiva pași în ziua respectivă fără să ai nicio monitorizare. Măcar când erai la duș. Succes și la cât mai mulți pași 😁.

    Raspunde
  2. Ciprian 16 Aug 2024 @ 03:59

    A fost o eroare de sincronizare a ceasului. A obosit sa numere. Bafta in continuare! Felicitari!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)